marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterIvermectina în Covid: adevăruri şi fabulaţie

Ivermectina în Covid: adevăruri şi fabulaţie

Declaraţiile unui medic român din SUA prezentate luni seara la un post TV par să fi provocat o anume isterie în toată ţara, inclusiv la Iaşi. Practic, farmaciile pentru animale au fost luate cu asalt de sute de ieşeni, toţi dorind să cumpere „medicamentul minune“.

Medicul spunea că tratează cu succes la Las Vegas pacienţi cu Covid folosind un medicament de uz veterinar: Ivermectină. Farmaciştii şi specialiştii ieşeni consultaţi de noi sunt însă categorici, nerecomandând deloc folosirea la om. Decanul de la Medicină Veterinară este tranşant: „Există risc de şoc anafilactic“. Opiniile şi argumentele specialiştilor ieşeni, pe larg, în rândurile următoare.

Ieşenii au căutat în cursul zilei de ieri cu disperare în farmaciile veterinare Ivermectin, după ce în ultimele zile a apărut o informaţie conform căreia acest medicament destinat tratamentelor animalelor i-ar proteja de virusul SARS-CoV-2. Totul a pornit după ce luni seara, în cadrul unei emisiuni difuzate la Antena3, medicul infecţionist Ion Alexie, care profesează în Las Vegas, a spus că de pe data de 15 ianuarie a tratat 50 de pacienţi COVID cu Ivermectin, şi niciunul nu a ajuns la ATI, ci din contră, starea lor este una bună. De asemenea, informaţiile au continuat să fie distribuite pe reţelele de socializare.

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE