Jaf premeditat cu taxele din piețele Iașului. Se estimează o fraudă anuală de 550.000 de euro

Data:

Iașul are 800 de tarabe funcționale, dar Eco Piața încasa taxa doar de pe 350 de tarabe. La Nicolina se taxau 60 de tarabe din cele 136 ocupate, iar în Alexandru erau facturate 84 de tarabe din 175.

Restul banilor nu se știe unde au dispărut, pentru că recensământul arată că 80% din spațiile piețelor sunt închiriate zi de zi.

Jaful s-a petrecut ani de zile, sub privirea impasibilă a primarului Mihai Chirica, pe care îl lămurea un calcul făcut în trei secunde.

După schimbarea directorului Cristinel Stărică, încasările au crescut dintr-o dată cu 300%.

Sursa de bani pentru mafia din Primărie este uriașă: se estimează o fraudă anuală de 550.000 de euro. În 7 ani, de când e Chirica primar, sunt aproape 4 milioane de euro.

Jaful e premeditat: Stărică prevedea din start, în bugetul anual, că va încasa din tarabe 3 milioane de lei, adică jumătate din sumele reale conform spațiilor închiriate efectiv.

Mihai Chirica n-a făcut în 7 ani o digitalizare a tarabelor închiriate, tocmai pentru ca încasarea să se facă manual și nimeni să nu-i prindă.

Filiera banilor negri e un adevărat cancer: încasatorii și polițiștii locali din piețe sunt neschimbați de 15 ani. Poliția Locală trebuie desființată pentru că rolul său în piețe era tocmai de a verifica dacă se încasează toți banii din închiriatul tarabelor.

Citește articolul integral pe Reporteris.ro

Citește și: Agresiunea și lașitatea publică

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, 31 martie

Circulația pe Podul Grant va fi redeschisă duminică, de...

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari

Semnal de alarmă privind abuzurile dezvoltatorilor imobiliari tras de...

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu a statului, dar scapă nesancționat 

Şeful Comcereal Bihor a făcut dispărută rezerva de grâu...