sâmbătă, 28 mai 2022
AcasăNewsletterJandarmeria refuză să spună dacă l-a sancţionat pe Teodosie pentru nerespectarea regulilor...

Jandarmeria refuză să spună dacă l-a sancţionat pe Teodosie pentru nerespectarea regulilor anti-Covid

Jandarmeria Română refuză să spună dacă a aplicat vreo sancţiune contravenţională împotriva Arhiepiscopului Tomisului, ÎPS Teodosie, în urma organizării mai multor evenimente religioase la care nu s-au respectat în întregime măsurile instituite de autorităţi pentru combaterea epidemiei de SARS-cov-2. Mai exact, înaltul prelat, dar şi alţi preoţi şi enoriaşi au fost văzuţi în mai multe rânduri nepurtând măşti în timpul slujbelor şi nerespectând distanţa fizică.

Într-un răspuns trimis G4Media, Inspectoratul General al Jandarmeriei a invocat articolul 72 din Codul Civil pentru a-şi justifica refuzul.

Articolul 72 din Codul Civil: Dreptul la demnitate

(1) Orice persoană are dreptul la respectarea demnităţii sale.
(2) Este interzisă orice atingere adusă onoarei şi reputaţiei unei persoane, fără consimţământul acesteia ori fără respectarea limitelor prevăzute la art. 75.

Inspectoratul a mai precizat în răspunsul său că scopul instituţiei nu este acela de a aplica sancţiuni împotriva cetăţenilor, ci de a-i determina pe aceştia să “conştientizeze riscurile la care se expun dacă nu respectă normele legale în vigoare, viaţa şi sănătatea persoanelor fiind prioritare”.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE