Joburi pentru absolvenții fără Bacalaureat, unele plătite cu zeci de mii de lei | Ziarul de Iași

Data:

Joburi pentru absolvenții fără Bacalaureat, munca necalificată este plătită bine. Absolvenții fără diplomă de Bacalaureat se pot angaja în retail, HoReCa, construcții sau pot opta pentru un curs de calificare prin Agențiile pentru ocuparea forței de muncă.

Cei mai mulți angajatori au pretenții ridicate atunci când caută o persoană pentru un post anume. De la specializări  și experiență, departamentul de recrutări al firmelor va avea întotdeauna așteptări ridicate atunci când se fac angajări pentru că sunt joburi și activități care sunt reglementate și care nu pot fi exercitate fără o diplomă de Bacalaureat sau o diplomă de studii superioare.

Exemple de joburi și nivelul de salarizare pentru absolvenții fără Bacalaureat

Din fericire însă, cel puțin din perspectiva accesului pe piața muncii, Bacalaureatul nu a fost și cu atât mai puțin este astăzi o condiție de acces către joburi, unele chiar (foarte) bine plătite.

„Acest lucru este posibil pentru că mai mult decât o diplomă, astăzi contează ce știi efectiv să faci, daca poți să produci valoare adăugată. Iar astăzi, numărul de opțiuni este foarte mare”, a declarat Sorin Faur, expert HR, psiholog și fondator „Academia de HR”.

În primul rând, așa cum a explicat specialistul, absolvenții fără Bac’ pot aplica la joburi în retail/comerț. Aici poate fi vorba de casier, lucrător comercial, recepționer marfă, gestionar, merchendiser.

Citește și: Acuzații de bullying la adresa unor profesori din Galați | Viața Liberă

Nivelul de salarizare nu este rău, salariile pentru aceste poziții, cel puțin în marile lanțuri de retail, sunt bune (între 3-4.000 lei net). Un alt domeniu, chiar mai generos din perspetiva salariilor, în special în sezonul estival sau cel de iarnă este domeniul HoReCa, al ospitalității în general, unde vorbim despre personal recepție, cameriste, personal curățenie, chelneri/ospătari, bucătar, ajutor bucătar și personal bucătărie. Pe lângă un salariu mediu, toate aceste posturi pot veni și cu tips-uri, care sunt de ceva timp reglementate și oficial.

Și în domeniul construcțiilor pot fi accesate un număr vast de ocupații, unele care necesită calificare, dar nu Bacalaureat.

De asemenea, absolvenții de liceu se pot înscrie și  la Agenţiile pentru ocuparea forţei de muncă sau la şcolile postliceale, care le oferă joburi garantate după 2 sau 3 ani de zile de cursuri practice. Asistent medical generalist sau asistent de gestiune sunt cele mai căutate specializări în prezent.

Continuarea în Ziarul de Iași

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Ziarul de Iași)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related