miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăNewsletterJoc murdar: Canschi încearcă să fure Sirajul de la Al Deiri, prin...

Joc murdar: Canschi încearcă să fure Sirajul de la Al Deiri, prin OSIM. Războiul milionarilor continuă

Doi oameni de afaceri de top se judecă, de câțiva ani, pentru folosirea uneia dintre mărcile cele mai cunoscute din Iași: „Siraj”. Ahmad al Deiri l-a chemat la bară pe Giani Canschi, acuzându-l că, după un incendiu din 2012, a amenajat un complex-clonă, furându-i chiriașii și brandul. În primă instanță, la București, Al Deiri a câștigat dreptul de a fi unicul deținător al mărcii, dar Canschi a depus apel.

Oportunitate din necazul altora

În februarie 2018, Siraj Ad Impex, societate deținută de Al Deiri care administrează complexul comercial din Bucium, l-a dat în judecată pe omul de afaceri Giani Canschi, pârât fiind și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Reclamanta a solicitat judecătorilor să dispună anularea mărcii „Siraj” înregistrată de Canschi la OSIM.

În acțiune, firma lui Deiri a motivat că denumirea acestei societății reprezintă o combinație a mai multor elemente reprezentative pentru patron:

  • SIRAJ – prima silabă de la denumirea țării sale de origine, Siria;
  • AD – denumirea satului din Siria în care s-a născut și copilărit;
  • IMPEX – o sintagmă comună folosită la Registrul Comerțului, indicând obiectul principal de activitate.

Firma a închiriat celor amatori spații comerciale într-un imobil din zona Bularga, având, la un moment dat, conform acțiunii de la instanță, „o dezvoltare înfloritoare, devenind un nume de referință în materia comerțului în toată zona Moldovei (fiind principala sursă de aprovizionare a altor entități comerciale din zonă)”. În timp, numele complexului a devenit un brand, fiind dat și unei stații de autobuz din zonă.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE