Joc murdar: Canschi încearcă să fure Sirajul de la Al Deiri, prin OSIM. Războiul milionarilor continuă

Doi oameni de afaceri de top se judecă, de câțiva ani, pentru folosirea uneia dintre mărcile cele mai cunoscute din Iași: „Siraj”. Ahmad al Deiri l-a chemat la bară pe Giani Canschi, acuzându-l că, după un incendiu din 2012, a amenajat un complex-clonă, furându-i chiriașii și brandul. În primă instanță, la București, Al Deiri a câștigat dreptul de a fi unicul deținător al mărcii, dar Canschi a depus apel.

Oportunitate din necazul altora

În februarie 2018, Siraj Ad Impex, societate deținută de Al Deiri care administrează complexul comercial din Bucium, l-a dat în judecată pe omul de afaceri Giani Canschi, pârât fiind și Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci (OSIM). Reclamanta a solicitat judecătorilor să dispună anularea mărcii „Siraj” înregistrată de Canschi la OSIM.

În acțiune, firma lui Deiri a motivat că denumirea acestei societății reprezintă o combinație a mai multor elemente reprezentative pentru patron:

  • SIRAJ – prima silabă de la denumirea țării sale de origine, Siria;
  • AD – denumirea satului din Siria în care s-a născut și copilărit;
  • IMPEX – o sintagmă comună folosită la Registrul Comerțului, indicând obiectul principal de activitate.

Firma a închiriat celor amatori spații comerciale într-un imobil din zona Bularga, având, la un moment dat, conform acțiunii de la instanță, „o dezvoltare înfloritoare, devenind un nume de referință în materia comerțului în toată zona Moldovei (fiind principala sursă de aprovizionare a altor entități comerciale din zonă)”. În timp, numele complexului a devenit un brand, fiind dat și unei stații de autobuz din zonă.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Slujbă de Înviere, pe scenă, în Piața Sfatului din Brașov

Pentru a evita aglomerația, lăcașele de cult vor amenaja din timp, în afara clădirilor, mai multe puncte de distribuire a "paștilor" în pachete/punguțe de unică folosință, închise.

O victorie aliată cât o zdrobitoare înfrângere comună

Se bucură mulți de ”victoria” alianței PNL și USR PLUS, care s-au înțeles să continue coaliția. Ar fi fost decizia rațională, cred nu puțini....

POIM: Alte 10 contracte, în valoare de 146 milioane lei, pentru spitale și centre sociale

Institutul Național de Neurologie și Boli Neurovasculare din București este beneficiarul celui mai mare contract semnat în aceste zile.