Jocurile Olimpice de la Paris. Ceremonia de deschidere | VIDEO

Data:

spot_img

Jocurile Olimpice de la Paris. Ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris a început, vineri seara, cu un clip video care îl prezintă pe fostul mare fotbalist francez Zinedine Zidane purtând torţa olimpică prin capitala Franţei, informează Agerpres.

În prezenţa preşedintelui Comitetului Internaţional Olimpic, Thomas Bach, şi a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, defilarea delegaţiilor pe Sena a început cu o ambarcaţiune care transporta echipa Greciei, urmată de alta purtând echipa refugiaţilor.

Potrivit Agerpres, prima secţiune a spectacolului s-a numit ”Enchanté”, formulă de bun venit a în franceză, urmând să fie în total 12 astfel de tablouri, care vor evoca istoria, cultura, gastronomia sau spiritul francez, potrivit regizorului ceremoniei, Thomas Jolly.

YouTube video

Citește și: Cum urmărea spionul Caraman criticii comunismului și de ce a fost declarat colaborator al Securității

Showul a continuat cu Lady Gaga interpretând în franceză o melodie clasică ”Mon truc en plume”, de Zizi Jeanmaire. Au urmat 80 de artişti de la Moulin Rouge, cu celebrul dans de cabaret French can-can.

S-au succedat în ordine tablourile Synchronicité (sincronicitate), Liberté (libertate), Egalité (egalitate), Fraternité (fraternitate).

Între artiştii care au încântat asistenţa a fost pop starul francez Aya Nakamura, au fost difuzate scene din celebrul muzical Les Misérables (Mizerabilii), pus în scenă la Teatrul Chatelet, dar şi solista de operă Marina Viotti, acompaniată de trupa de heavy metal Gojira.

Citește mai multe pe Agerpres.ro

Citește și: Mircea Miclea, psiholog: „În momentul de față, noi nu avem niciun fel de elite din partidele care există, interesate de rezolvarea problemele țării. Partidele nu au elite rezolutive!”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa fotografiilor: X / Olympics)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
1 COMENTARIU
  1. Dacă personalitățile invitate ar fi putut vedea ansamblul festivității , tratamentul general și în special al sportivilor , nu cred că ar mai fi acceptat invitația , chiar plătită generos , cum am înțeles că a fost . Elogiile presei sunt ca ovațiile în poveste cu „hainele împăratului”. Nu au decât să se simtă răniți în orgoliu , inclusiv lăudătorii ! Păcat de muncă și moment , „Jubileul”! Cred că atât s-a putut din partea celor cu ideile !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de la Paris

Camelia Ciripan a obținut bronzul la Jocurile Paralimpice de...

Alexandru Bologa, primul campion paralimpic din istoria judoului românesc | VIDEO

Sportivul român Alexandru Bologa a cucerit medalia de aur...

DN 7C Transfăgărășan este închis sâmbătă. Ce competiție sportivă se organizează | Argeșul Online

DN 7C Transfăgărășan este închis sâmbătă, 7 septembire. Ce...

Peste 1000 de cicliști și alergători s-au înscris la Maratonul Olteniei

Peste 1000 de cicliști și alergători din țară și...