Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat. Mesajul lui Emmanuel Macron

Data:

spot_img

Jocurile Olimpice de la Paris s-au încheiat. Mesajul lui Emmanuel Macron, la finalul celor două săptămâni de festivități.

Închiderea Jocurilor a fost marcată printr-o ceremonie spectaculoasă, momentul culminant al festivității fiind apariția lui Tom Cruise. Acesta a preluat steagul olimpic pentru a-l înmâna gazdelor JO din 2028, Los Angeles, SUA.

Citește și: Începe Săptămâna Haferland, când satele săsești se animă. Puteți asculta muzică germană din sec. XVI, jazz și arii cântate de fiicele ambasadorului Noble

La Jocurile Olimpice din 2024, delegația României a reușit să ocupe locul 23 în clasamentul pe medalii. Aurul a fost obinut de următorii sportivi: David Popovici la 200 m liber, Andrei Cornea și Marian Enache la dublu vâsle masculin și fetele de la 8+1 feminin, Maria Magdalena Rusu, Roxana Anghel, Ancuţa Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Simona Radiş, Victoria Ştefania Petreanu.

În fruntea clasamentului se află SUA, urmată de China, Japonia și Australia. Gazdele au reușit să obțină locul 5 în acest top.

Cei care nu au crezut în Jocuri au greşit”

Cu ocazia încheierii Jocurilor Olimpice, Emmanuel Macron a transmis un mesaj apreciativ la adresa organizatorilor: Ceremonia de deschidere a fost un moment minunat, pentru că a fost plin de îndrăzneală, de spirit francez”, potrivit agerpres.

Citește și: BREAKING Aur olimpic pentru România la canotaj. Florin Enache și Andrei Cornea, învingători în proba de dublu vâsle masculin

De asemenea, Macron și-a arătat aprecierea față de entuziasmul francez:

  • Toţi cei care nu au crezut în Jocuri au greşit, atât în organizare, cât şi în sport. Ceea ce m-a mişcat, în adâncul sufletului, a fost capacitatea de entuziasm şi emoţie a francezilor în faţa autodepăşirii”, a adăugat Emmanuel Macron, potrivit agerpres.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / diego_torres )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related