Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Cum acționează infractorii | Átlátszó Erdély

Data:

spot_img

Jocurile piramidale și pericolul din mediul online. Acest articol prezintă experiența trăită de o persoană atrasă într-un astfel de joc.

Mai întâi am primit 15 euro, apoi ar fi trebuit să transfer la rândul meu între 50 și 5000 de euro. Erau atât de avizi de bani încât m-au luat înapoi în joc chiar și după ce am fost exclus.

Nu zic nimic nou când vă spun că internetul este plin de escroci și că, uneori, aceștia folosesc metode sofisticate, alteori complet transparente, pentru a jecmăni oamenii. Desigur, dacă știm cum acționează aceștia și suntem conștienți că nu există niciodată bani gratis pe internet, putem evita ușor să devenim  victime. Cu toate acestea, este foarte ușor să păcălești oamenii, după cum am constatat și eu.

Un grup infracțional organizat a golit conturile a mii de cetățeni români

Recent, un jurnalist Recorder a documentat modul în care un grup infracțional organizat a golit conturile a mii de cetățeni români. Aceștia foloseau filmulețe deepfake cu vedete din România, promovate pe rețelele de socializare, pentru a-i păcăli pe utilizatori să își instaleze un program spion pe telefon, golindu-le astfel conturile.

În acest caz, zeci de inculpați au fost trimiși în judecată, nu numai în țară, ci și în Republica Moldova și Ucraina. Am constatat cu stupoare că, în ciuda plângerii unui ministru referitor la faptul că identitatea sa a fost folosită fraudulos, autoritățile nu au făcut niciun progres în acest caz timp de luni de zile.

Citește și: Fostul ministru al Sănătăţii Nelu Tătaru, urmărit penal pentru luare mită

De asemenea, este edificator să observăm de cât timp se răspândesc aceste înșelătorii pe rețelele sociale, în timp ce multe persoane, cum ar fi Dragoș Pătraru, care a devenit  din prezentator TV unul dintre cei mai populari influenceri din țară, au încercat să se plângă către Facebook că numele lor au fost folosite în mod abuziv.

Rețeaua de socializare a preferat însă profiturile din publicitatea generată de escroci: nu a ridicat nici măcar un deget și nici nu s-a sinchisit să-i răspundă lui Pătraru. The Recorder a contactat, de asemenea, Google, care a oferit explicația standard conform căreia distribuirea de deepfakes pe platforma lor este interzisă.

Continuarea în Átlátszó Erdély

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: atlatszo.ro)

spot_imgspot_img
Átlátszó Erdély
Átlátszó Erdélyhttps://atlatszo.ro/
Átlátszó Erdély (Transilvania Transparentă) este un site de investigaţii publicat de către Asociaţia “Atlatszo Erdely Egyesulet” cu sediul în Cluj-Napoca. Credem într-o societate transparentă, democratică şi responsabilă, iar pentru asta e nevoie de media independentă şi critică faţă de cei la putere. Principalele noastre subiecte sunt: - interesele de afaceri şi îmbogăţirea aleşilor noştri; - monitorizarea cheltuirii fondurilor publice destinate comunităţii maghiare; - marile investiţii periculoase pentru mediul înconjurător; - fenomene sociale de interes pentru comunitatea maghiară din Transilvania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related