Joe Biden a explicat motivele retragerii sale din cursa pentru Casa Albă: „Apărarea democrației, care este în joc, este mai importantă decât orice titlu”

Data:

spot_img

Președintele Statelor Unite, Joe Biden, a ținut joi oficial un discurs în care a expus motivele pentru care a decis să se retragă din cursa electorală care va avea loc în toamna acestui an.

Biden și-a început discursul prin a  mulțumi cetățenilor americani pentru că l-au ales ca președinte, spunând că această funcție „a fost onoarea vieții mele,” potrivit Associated Press.

El nu a făcut referire directă la numele contracandidatului republican, Donald Trump, însă a spus ce înseamnă potențiala revenire a acestuia la Casa Albă. Președintele în funcție a spus că America se află în fața unei decizii dificile, și anume dacă va alege progresul sau întoarcerea în timp.

Citește și: Premieră pentru Statele Unite după 5 decenii. Primele alegeri fără Bush, Clinton și Biden la Casa Albă

Joe Biden a făcut apel la cetățenii americani, care „prețuiesc adevărul,” să se unească și să lupte pentru „cauza însăși a democrației americane.” Acesta a afirmat că nimic nu trebuie să împiedice misiunea de a salva democrația, inclusiv „ambiția personală” a președintelui.

Joe Biden consideră că vicepreședintele Kamala Harris este alegerea potrivită pentru a deveni candidatul Partidului Democrat în cursa prezidențială deoarece „are experiență, este dură și capabilă,” dar și pentru că a dovedit, prin prisma funcției, că „a fost […] un lider al națiunii noastre.”

Citește și: Portret de candidat. Cine este Kamala Harris

Biden și-a făcut bilanțul de final de mandat

În discurs, președintele american a explicat realizările mandatului său. El a susținut că, pe plan economic, actuala administrație a reușit să creeze 16 milioane de locuri de muncă, să scadă nivelul inflației și să facă din nou din SUA o putere economică, împiedicând ascensiunea Chinei.

Pe plan social, Biden a mai spus că a sprijinit măsurile care au dus la scăderea prețurilor la medicamente pentru persoanele în vârstă și că numărul persoanelor care primesc asistență medicală a crescut. În timpul mandatului său, s-a adoptat prima lege privind regimul armelor din ultimii 30 de ani, numărul infracțiunilor a scăzut la un minim istoric după 50 de ani, iar numărul persoanelor care au trecut frontiera ilegal în SUA a scăzut față de mandatul predecesorului său.

„În următoarele şase luni […], voi continua sa reduc costurile pentru familiile care muncesc în condiţii dure şi să dezvolt economia. Voi continua să apăr libertăţile individuale şi drepturile noastre civile”, a mai spus Biden.

În ceea ce privește conflictele militare actuale, Joe Biden a declarat că va continua să susțină Ucraina și că va contribui la rezolvarea conflictului din Orientul Mijlociu. 

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri

USR va candida pe liste proprii la următoarele alegeri,...