Joe Biden se retrage din cursa electorală pentru președinția SUA

Data:

spot_img

Președintele Joe Biden se retrage din cursa pentru Casa Albă, o decizie capitală care dă peste cap întreaga campanie de până acum.

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare ale actualului Președinte al Statelor Unite ale Americii într-o declarație semnată de acesta.

Ce a declarat Joe Biden

„Dragi compatrioți americani,

În ultimii trei ani și jumătate, am făcut progrese mari ca națiune”, scrie în începutul declarației semnate de Joe Biden.

Înainte de a face anunțul despre retragerea din cursă, președintele american a făcut o trecere în revistă a reușitelor sale din actualul mandat.

„Astăzi, America are cea mai puternică economie din lume. Am făcut investiții istorice în reconstrucția națiunii noastre, în scăderea costurilor medicamentelor prescrise pentru seniori și în extinderea accesului la îngrijirea medicală accesibilă pentru un număr record de americani. Am oferit îngrijiri critice necesare pentru un milion de veterani expuși la substanțe toxice. Am adoptat prima lege privind siguranța armelor din ultimii 30 de ani. Am numit prima femeie afro-americană la Curtea Supremă. Și am adoptat cea mai semnificativă legislație climatică din istoria lumii. America nu a fost niciodată mai bine poziționată să conducă decât este astăzi.

Știu că nimic din toate acestea nu ar fi fost posibil fără voi, poporul american. Împreună, am depășit o pandemie și cea mai gravă criză economică de la Marea Criză Economică. Am protejat și păstrat democrația noastră. Și am revitalizat și întărit alianțele noastre din întreaga lume”.

Joe Biden consideră că retragerea sa din cursă este decizia care servește cel mai bine atât interesul Partidului din care face part, dar și al țării.

„A fost cea mai mare onoare din viața mea să vă servesc ca președinte. Și, deși intenția mea a fost să candidez pentru realegere, cred că este în cel mai bun interes al partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv pe îndeplinirea îndatoririlor mele ca președinte pentru restul mandatului meu”.

Urmează să se adreseze națiunii

„Voi vorbi națiunii mai târziu săptămâna aceasta în detaliu despre decizia mea.

Deocamdată, permiteți-mi să-mi exprim recunoștința profundă față de toți cei care au muncit atât de mult pentru a mă vedea realeas. Vreau să-i mulțumesc vicepreședintei Kamala Harris pentru că a fost un partener extraordinar în toată această muncă. Și permiteți-mi să-mi exprim aprecierea sinceră față de poporul american pentru încrederea pe care mi-ați acordat-o și pentru faptul că ați crezut în mine”, se arată în declarația Președintelui Statelor Unite ale Americii.

Acesta și-a încheiat declarația transmițând că nu crede că există obstacol pe care America să nu-l poată depăși.

„Cred astăzi ceea ce am crezut întotdeauna: că nu există nimic pe care America să nu-l poată face – când lucrăm împreună. Trebuie doar să ne amintim că suntem Statele Unite ale Americii”.

Citește și: Criminalul doctoriței stomatolog de la Brăila nu a fost extrădat în Germania pe motiv că avea un alt dosar în țară și a fost eliberat după 3 zile

Decizia este una istorică care bulversează alegerile din 2024 și marchează cea mai recentă retragere a unui președinte în exercițiu din istoria modernă, scrie Politico.

Decizia extraordinară a lui Biden de a refuza să continue campania vine o undă de șoc în Partidul Democrat, declanșând un efort frenetic de a-l înlocui cu doar câteva săptămâni înainte de convenția de nominalizare a unui candidat din partea partidului.

Pe cine susține Joe Biden

Deși a făcut acest anunț, Joe Biden nu a anunțat imediat dacă îl susține în cursa pentru Casa albă pe vicepreședintele Kamala Harris sau un alt candidat.

Însă, într-o postare ulterioară, acesta a scris că tot sprijinul lui se îndreaptă către Kamala Harris pe care o susține în cursa pentru alegerile președințiale.

„Astăzi vreau să ofer tot sprijinul meu și susținerea mea pentru ca Kamala să fie nominalizată de partidul nostru anul acesta. Democrați — este timpul să ne unim și să-l învingem pe Trump. Hai să facem asta”.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Bianca Iosef
Bianca Iosef
Bianca Iosef a terminat Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București în anul 2022. A început să lucreze ca jurnalist încă din timpul facultății și este interesată să evolueze cât mai mult în acest domeniu.
4 COMENTARII
  1. J.Biden, un batran intelept, care a inteles ca retragerea este cel mai bun lucru si pentru partid si pentru natie si pentru el insusi, se va ramane cu o impresie placuta despre el, chiar usoara compasiune pentru ca este lovit cu una dintre neajunsurile batranetii, nu toata lumea imbatraneste egal, oricum, din punct de vedere fizic, J.B. are un BMI ideal, cece presupune ca va mai trai multi ani, spre deosebire de D.Trump, care este supraponderal( putin zis!) si poate fi „traznit”( atac de inima sau atac cerebral) oricand, indiferent de medicatia luata…

  2. -pentru conformitate , un comentariu de la inceputul anului trecut, de pe R-22, de la art. lui C.Campeanu, „Vesti proaste pentru Kiev, din America”-o2-o7-2023…”Iar despre republicani/democrati si J.Biden, destul de probabil JB NU va mai incerca un nou mandat, si o va propulsa pe vicepresedinta , astfel vor fi mai siguri de victorie, vor avea sprijinul masiv al tuturor grupurilor rasiale(ceva mai putin de la albi), inclusiv al femeilor din toate gruparile, si -cu siguranta, intens- al feministelor si chiar al barbatilor care agreaza cu miscarea feminista..

  3. Netflix co-founder Hastings gives $7 million to pro-Harris PAC, (…)___–___Iar D.Trump incearca sa se eschiveze la a avea urmatoarea dezbatere, cu K.Harris, incercarea de asasinare a lu D.T. parea ca doar ce l-a facut ( din nou) presedinte, insa politica americana este f. dinamica, retragerea lui J. Biden a invartit din nou situatia, devine destul de clar ca, Kamala H., are reale sanse, chiar f. mari…

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD din Est | Știri din Diaspora

“Noul” regim migratoriu de la Berlin și victoria AfD...

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

Vizita ministrului de Externe al Ungariei la Chișinău, deserviciu pentru Moldova | Deutsche Welle

Ministrul de Externe al Ungariei, Péter Szijjártó, a acuzat...