Exclusă de două ori din magistratură în România, judecătoarea Camelia Bogdan este, în prezent, unul dintre experții internaționali care pun bazele, în SUA, a Curții Internaționale Anticorupție. Un proiect susținut nu doar de specialiști în domeniul justiției, ci și de mai mulți șefi de state și de guverne din țări occidentale.
Într-un interviu oferit SunMedia, judecătoarea a declarat că intenționează să obțină cetățenia americană, pentru a putea profesa în anumite domenii în SUA, țară în care locuiește de mai mulți ani. Totodată, aceasta a vorbit despre lupta pe care o poartă în instanță pentru revenirea sa în magistratura din România, vizând, de data aceasta, un post la Înalta Curte de Casație și Justiție.
Citește și: FOTO Ce desenează copiii ucrainenilor care s-au refugiat în România: bombe
Pe de altă parte, Camelia Bogdan a făcut o analiză critică a sistemului de justiție actual, pe care îl vede mai slăbit și mai controlat politic decât în anii „de glorie” ai „epocii Dragnea”, oferind exemple de la Înalta Curte sau din hotărâri controversate ale CSM.
„Curtea Internațională Anticorupție este o inițiativă promovată de judecătorul federal Mark Wolf, din Statele Unite ale Americii. Pentru acest proiect, în prezent, fac o serie de acțiuni de voluntariat. Necesitatea înființării Curții Internaționale Anticorupție s-a mai discutat în trecut, însă ea a fost reluată odată cu izbucnirea războiului din Ucraina”, a explicat Camelia Bogdan.
Interviul integral în Sun Media.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!