Judecătoarea Ionela Tudor a fost propusă de conducerea Curții de Apel București (CAB) să ocupe funcția de vicepreședinte a instanței. Decizia a fost validată de Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). În acest moment, doi dintre cei trei vicepreședinți ai CAB, plus președintele instanței au contribuit la rejudecarea și achitarea milionarului Puiu Popoviciu.
În 2022, Ionela Tudor a motivat, prin nevoia de stabilitate politică a țării, controversata decizie de stopare a analizei doctoratului deținut de fostul premier Nicolae Ciucă.
Tot Tudor i-a dat câștig de cauză lui Puiu Popoviciu cu privire la regimul privat al terenurilor Universității de Agronomie. Judecătoarea a anulat HG nr. 517/1999 şi HG nr. 776/1999, singurele acte normative care includeau Ferma Băneasa în patrimoniul statului român.
Pe data de 20.06.2023, judecătoarea Ionela Tudor i-a dat dreptate lui Puiu Popoviciu și a anulat cele două HG din 1999 în care terenurile UASMV, inclusiv cele 224 de hectare ale Fermei Băneasa, figurau a fi în proprietatea statului. Ulterior, ajutat de această decizie, Popoviciu a fost achitat de Curtea de Apel București.
În acest moment, trei din patru judecători care asigură conducerea CAB au legătură cu achitarea afaceristului Puiu Popoviciu, condamnat inițial la o pedeapsă de 7 ani închisoare.
Președinta instanței, Liana Arsenie, l-a achitat în rejudecare, Adriana Pencea i-a admis cererea de revizuire, iar Tudor a anulat două hotărâri de Guvern din 1999 care spuneau că Ferma Băneasa aparține statului.
Traseu profesional de vis
Ionela Tudor a fost detașată în februarie 2019, în timpul mandatului Liei Savonea la șefia CSM, de la Tribunalul București la Consiliu, cu consecința imediată a încasării diurnei de detașare pentru Tudor. Durata mandatului a fost de 3 ani. Ulterior, ea a fost delegată de tribunal la CAB.
În martie 2023, președintele Curții de Apel București, Liana Nicoleta Arsenie, propune ca judecătoarea Tudor să devină președinte al Secției de contencios administrativ și fiscal, formalitate aprobată de judecătorii din CSM. În caracterizarea făcută de Arsenie, Tudor este prezentată drept o „persoană deschisă, comunicativă, discretă, diplomată, implicată și cu putere de muncă, are calități de conducător”.
Avea vechime un an la CAB și peste 10 ani ca judecător, motive suficiente pentru a fi numită șefă de Secție. Acum, tot Arsenie a vrut-o vicepreședintă a instanței.
Cumul salariu cu pensia în cazul soțului
Ionela Tudor deține un apartament în Slobozia, un teren în Zărnești Brașov și alte patru terenuri în Călărași, fiind căsătorită cu un ofițer de poliție judiciară angajat al DNA. Raimond Tudor este pensionar al ministerului de Interne, dar a încasat și salariu de la DNA, cel puțin în ultimii doi ani.
Astfel, în 2022, el a avut o pensie de 131.000 de lei de la MAI și 164.000 de lei de la DNA. În 2023, fostul polițist a primit o pensie de 137.000 de lei de la MAI și 54.000 de lei salariu de la DNA.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!