miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterJudecătoarea preferată a PSD a ajuns şefă a Curţii de Apel Cluj:...

Judecătoarea preferată a PSD a ajuns şefă a Curţii de Apel Cluj: Voi avea un cuvânt de spus la orice modificare a legilor justiţiei

Judecătoarea Dana Gîrbovan, care a preluat recent şefia Curţii de Apel Cluj, a transmis, într-un interviu acordat Clujust.ro, că „va avea un cuvânt de spus” faţă orice modificare majoră pe care noua putere va intenţiona să o aducă legilor justiţiei.

„Voi avea un cuvânt de spus la orice modificare majoră adusă legilor justiţiei, mai ales dacă se pune în discuţie statutul judecătorilor sau garanţiile de independenţă. Independenţa justiţiei nu este un privilegiu al judecătorilor, ci un drept fundamental al cetăţenilor, de aceea nu trebuie acceptat nici un pas înapoi de la garanţiile de independenţă deja câştigate. Trebuie luptat permanent pentru întărirea independenţei justiţiei, corelativ cu creşterea responsabilităţii acesteia. Atunci când se pun în discuţie modificări la legile justiţiei instanţele sunt de regulă consultate fie de către Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, fie de către Ministrul Justiţiei. Rolul preşedintelui Curţii este de a organiza o consultare eficientă şi reală a judecătorilor, de a încuraja participarea acestora la dezbateri şi, în final, de a transmite către CSM şi MJ rezultatul consultărilor, propunerile şi argumentele judecătorilor, lucru pe care îl voi face ori de câte ori e nevoie”, a afirmat Gîrbovan.

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE