Fost procuror la Inspecția Judiciară și membru în echipa de conducere a fostei Secții de anchetare a magistraților incomozi puterii politice, actual judecător la Curtea Constituțională propus de PSD, Gheorghe Stan, s-a pensionat anul trecut la 49 de ani din funcția de procuror.
Tânărul pensionar, care s-a și însurat tot anul trecut, are o pensie specială de 354.000 de lei, adică 29.500 de lei pe lună net. La aceasta se adaugă salariul de judecător al Curții Constituționale, alți 40.000 de lei pe lună, adică 69.500 de lei pe lună, echivalentul a 14.000 de euro lunar, bani publici.
Potrivit Reporteris.ro, Gheorghe Stan, zis Giani, nu deține vreun imobil în țară, deci sta în chirie tot pe banii statului, și-a cumpărat un apartament de 138 metri pătrați în Spania. El a achiziționat, în acest an, împreună cu soția judecătoare, un apartament de 138 de metri pătrați lângă faimoasa stațiune spaniolă Marbella. Pentru un apartament cu această suprafață, ofertele sunt cuprinse între 375.000 de euro și 445.000 de euro.
Împrumuturi de la rude
Potrivit publicației citate, banii pentru achiziție au fost stânși la nuntă și în urma unor împrumuturi de la prieteni. Din declarația de avere a judecătoarei Humulescu Stan reiese că, tot în acest an, cei doi cumpărători au împrumutat mai multe sume de bani, cu scadență în 2025.
Împrumutători sunt sora judecătoarei, Ioana Alexandra Mîță Baciu (10.000 de euro), soțul acesteia, avocatul ieșean Cezar Mîță Baciu (10.000 de euro), patronul firmei Conest, Viorel Cozma, cel care, anul trecut, le-a fost naș de căsătorie (50.000 de euro), Ioan Bărbuleț (40.000 de euro) și Ana Humulescu (40.000 de euro). Este posibil ca aceasta din urmă să fie bunica judecătoarei. În total, 150.000 de euro.
Soții au mai menționat faptul că, din darul de nuntă încasat anul trecut, atunci când s-au căsătorit, au încasat 90.000 de euro.
Maria Ecaterina Humulescu (36 de ani) și Gheorghe Stan (50 de ani) s-au căsătorit anul trecut. Cununia civilă a fost oficiată la Iași, iar nunta, una fastuoasă, a avut loc la București.
La eveniment au fost prezenți cei mai influenți oameni din Justiție:
* aproape toți membrii Curții Constituționale, inclusiv Mona Pivniceru
* foști inspectori judiciari
* procurorul Adina Florea (a cărei numire la conducerea DNA a fost de două ori respinsă de președintele Klaus Iohannis)
* Florin Iordache (actual președinte al Consiliului Legislativ, fost deputat și mână dreaptă a lui Liviu Dragnea pentru schimbarea Legilor Justiției)
* Andrei Claudiu Rus (fost președinte al Secției Penale din ICCJ, locul unde ajung în final marii corupți)
* Lia Savonea (judecător la Înalta Curte de Casație și Justiție, cel mai influent judecător din România
* Mihaela Iorga Moraru (intrată în conflict cu Laura Kovesi când aceasta era șefa DNA, actual șef de secție în DNA)
* Daniel Grădinaru (președinte CSM la acel moment, judecător)
* Alex Florența (procuror general al României).
* Pe lângă toți aceștia s-a aflat și Mihai Chirica, primarul Iașului cu mai multe dosare penale în diverse stadii în Justiție.
Articol publicat în cadrul proiectului „Democrație la pătrat”, finanțat în parte printr-un grant al Departamentului de Stat al SUA. Opiniile, constatările şi concluziile prezentate în această lucrare aparțin autorului/autorilor şi nu le reflectă neapărat pe cele ale Departamentului de Stat al S.U.A.
Locuiesc ca niște mizerii corupte și linge-cur ,ce sunt, pe banii statului, insa isi cumpăra proprietăți în tari străine. Macar, la 50 de ani, are bani de Viagra, ca tanara sotie trebuie regulata pe masura anilor. Blonda de la Drept s-a prostituat putin sa ajunga pe un post cald, chiar și în compania unui moșneagul botoxat.