Judecătorii răstoarnă decizia de concediere a inginerului Musteaţă de la „ABA Prut“. „Animalul politic“, bun de plată

Data:

Directorul dat afară în scandalul chelneriţei trebuie reintegrat pe aceeaşi funcţie. Instanţa a decis şi plata tuturor drepturilor salariale pentru fostul director tehnic care a dezvăluit matrapazlâcurile detaşărilor fictive. DNA are o listă cu şase suspecţi în tărăşenia de la Administraţia Bazinală.

Lucrurile încep să se îndrepte la Administraţia Bazinală de Apă Prut-Bârlad. Instanţa i-a dat dreptate celui care a dezvăluit matrapazlâcul detaşărilor pe sprânceană la instituţia din Copou: Tribunalul Iaşi a dispus ieri reintegrarea lui Gabi Musteaţă pe funcţia de director tehnic Exploatare, Mentenanţa infrastructurii sistemului naţional de gospodărire a apelor şi Investiţii. Sunt anulate deciziile prin care acest post era desfiinţat ca să facă loc unei alte funcţii de director şi, mai mult, Administraţia este obligată să achite reclamantului o despăgubire egală cu salariile indexate, majorate şi reactua­lizate precum şi celelalte drepturi de care ar fi beneficiat în funcţia de director tehnic.

Gabi Musteaţă a contestat în instanţă încă din ianuarie artificiul prin care a fost pus pe liber, astfel că va trebui să primească aceste drepturi calculate pentru o perioadă care începe cu data de 8 februarie şi până la data reintegrării efective. Se adaugă, mai spune instanţa Tribunalului Iaşi, dobânda legală începând de la data hotărârii, precum şi 2.000 de lei cheltuieli de judecată.

Pe pagina de internet a Administraţiei, funcţia ocupată până la începutul lunii februarie de Gabi Musteaţă apare ca fiind neocupată, în vreme ce fostul director al ABA, Petru Avram, figurează ca director adjunct. Decizia Tribunalului nu este executorie sau definitivă, astfel că rămâne la latitudinea conducerii ABA dacă îl va reangaja acum pe fostul director tehnic sau dacă va aştepta judecarea apelului – cu riscul creşterii sumei drepturilor salariale datorate. Ultima declaraţie de avere a lui Musteaţă menţionează un venit anual de aproximativ 100 de mii de lei.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie sunt cu 25% mai mari

Orașul în care facturile de încălzire pe luna februarie...