Judecătorul a reconstituit filmul crimei din Brăila: “Inculpatul a premeditat minuțios fapta” | De Brăila

Data:

spot_img

Filmul crimei din Brăila. Pe 20 iulie, după patru zile de la uciderea medicului stomatolog Marina Gavril, anchetatorii au reținut pentru 24 de ore un suspect. Maricel Mihai, în vârstă de 39 de ani, are un bogat trecut infracțional peste hotare – fapte de furt, inclusiv cu violență.

Pe 21 iulie, individul a fost prezentat Tribunalului Brăila cu propunere de arestare preventivă. Atunci, judecătorul de drepturi și libertăți, analizând probele de la dosar, a decis că Mihai trebuie să rămână în spatele gratiilor.

Magistratul a reconstruit firul crimei, pas cu pas – pe ore – vorbind despre „suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi premeditat în mod minuțios comiterea acestei infracțiuni de omor calificat”. Acesta a mai scos din calcul și ipoteza potrivit căreia ADN-ul inculpatului a ajuns sub unghiile doctoriței în urma unei proceduri medicale.

Citește și: Remus Truică a fost eliberat din închisoare după ce a achitat 17.000 de euro. A susținut că „și-a făcut datoria față de țară”

DEBRAILA.ro vă prezintă în exclusivitate principalele argumente menționate de judecător:

„Există suspiciunea rezonabilă că inculpatul ar fi premeditat în mod minuţios comiterea acestei  infracţiuni de omor calificat, venind în acest scop din municipiul Galaţi, deşi locuieşte în municipiul Brăila,  mai mult, înainte de comiterea atacului, a îmbrăcat o bluză de culoare închisă cu mâneca lungă, deşi  temperatura exterioară era una caniculară, şi-a acoperit capul cu o şapcă de culoare închisă şi faţa cu mască  chirurgicală.

După comiterea atacului, după ce ar fi ieşit din cabinetul medical al victimei, a renunţat la  aceste articole vestimentare, în concret bluza de culoare închisă şi şapca de culoare închisă, dar şi la  pantalonii lungi pe care i-a purtat, revenind la o ţinută mai lejeră, adecvată perioadei de vară, în concret  pantaloni scurţi albaştri şi tricou alb.

Inculpatul ar fi apelat la o ţinută de culoare închisă la momentul comiterii atacului pentru ca  eventualele pete de sânge să nu fie vizibile, aspect ce denotă premeditarea. Mai mult, inculpatul a renunţat  ulterior la aceste obiecte vestimentare pentru a-şi asigura scăparea.” 

Continuarea, în Debraila.ro

Citește și: Decontarea concediului de odihnă neefectuat, noua metodă de a stoarce bani de la buget

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related