Judecătorul din dosarul Clotilde Armand-ANI, schimbat peste noapte, fără explicații

Data:

spot_img

Judecătorul din dosarul Clotilde Armand-ANI, de la Curtea de Apel București, care analiza dosarul prin care primarul Sectorului 1 cerea anularea raportului Agenției Naționale de Integritate (ANI) și sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate a fost schimbat fără motivare.

Clotilde Armand pune acest fapt pe practica de neînțeles a conducerii CAB de înlocuire și schimbare a completelor de judecată în funcție de interesele părților din dosar.

Sub titlul „Alertă de abuz al sistemului Savonea”, Clotilde arată că la termenul de astăzi „s-a întâmplat ceva miraculos în instanțele conduse de marionetele PNLPSD.

„Tocmai a fost schimbat judecătorul în dosarul prin care solicit anularea raportului ANI și cer sesizarea Curții Constituționale cu o excepție de neconstituționalitate.

Schimbarea judecătoarei a fost făcută fără niciun fel de motivare, fără niciun argument. Brusc, o nouă judecătoare a preluat cazul și a respins cererea de a se pronunța pe sesizarea CCR și de a suspenda cauza până la soluționarea acesteia.

Interesant este că până acum, fosta judecătoare a admis toate cererile noastre și a administrat obiectiv toate probele.

Pare că n-a fost bine asta pentru Justiția epocii PNLPSD. A venit această nouă judecătoare promovată în luna decembrie 2023 și a hotărât să se pronunțe astăzi”, arată Armand pe Facebook.

Citește și: Și Curtea de Apel Craiova intenționează să aplice decizia CJUE care desființează prescripția faptelor

De la judecătorie la CAB în 2 ani

Din informațiile PRESShub, noua judecătoare a dosarului este Ramona Bușu, care a avut în ultimii ani o ascensiune în carieră de invidiat.

Bușu a promovat la Curtea de Apel București în decembrie 2023, după ce în 2020 era judecător la Buftea. Din noiembrie 2021 a fost delegată la Judecătoria Sector 6 conform Deciziei nr. 1026/11.11.2021 a Curţii de Apel Bucureşti.

După ce stă câteva luni la Tribunal, promovează la Curtea de Apel București unde redevine colegă cu Cristian Răzvan ilie, fostul președinte al judecătoriei Buftea și actual președinte al Secției Penale a CAB.

Clotilde Armand mai arată că este un întreg scandal în Justiție privind modul în care Colegiul de Conducere al Curții de Apel București (CAB) a schimbat completurile de judecată.

„Magistrații care judecă dosare importante au fost schimbați, prin decizii arbitrare date de acest Colegiu, iar procesele au fost preluate de magistrați care fac parte din mișcarea anti-reformistă din Justiție. Este o secretomanie totală cu privire la aceste decizii date de Colegiul de Conducere al CAB, acestea nu sunt publice și nici măcar judecătorii de la CAB nu au acces la ele.

Este celebru cazul judecătorilor de la Secția Penală a Curții de Apel București care au soluționat dosarul fostului lider PSD, Liviu Dragnea și care au fost schimbați peste noapte.

Magistrații au contestat decizia prin care au fost scoți din proces și au reușit să suspende decizia administrativă dată de Colegiul de Conducere al CAB. Sistemul a reacționat imediat, unul dintre judecători este cercetat acum de Inspecția Judiciară”, mai arată Clotilde Armand.

Citește și: Procuroarea care a trimis în judecată 2000 de inculpați a ieșit la pensie

Judecătorul din dosarul Clotilde Armand-ANI schimbat. Justiția în epoca Ciolacu-Ciucă

Primarul Sectorului 1 mai precizează că „așa arată Justiția în epoca Ciolacu- Ciucă- dosarele cu miză sunt repartizate unor magistrați agreați, procurorii și judecătorii incomozi sunt hărțuiți de Inspecția Judiciară și excluși din magistratură de CSM.

Am cerut motivarea secretă a acestei mutări ținute la secret și solicit recuzarea. Am solicitat recuzarea și publicarea deciziei de schimbare peste noapte a judecătorului”, mai arată Armand.

Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție cu privire la existența indiciilor referitoare la săvârșirea de către Clotilde Armand a infracțiunii de folosire a funcției pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal, respectiv în perioada februarie – august 2022, a semnat un număr de cinci  dispoziții care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine în cuantum de 18.720 lei.

Clotilde Armand a atacat în instanță raportul ANI și a cerut anularea lui.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Ce așteptări aveți de la PRESShub? Apăsați aici pentru a răspunde la întrebările din sondajul nostru.

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. De ce a fost schimbat judecătorul?
    Pe baza unor propuneri de jos în sus venite prin ordin de sus în jos. De sus de la partidul unic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Judecătorul – avocat pentru Guvern, în procesul Danileț contra România

Un membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM ),...

Marian Vanghelie, trimis în judecată de DNA pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul Economat

Direcția Națională Anticorupție (DNA) a anunțat vineri trimiterea în...

Ministerul Justiției vrea decontarea școlilor private pentru odraslele magistraților de legătură în UE

Ministerul Justiției condus de Alina Gorghiu lucrează la completarea...

Instanța supremă cere reanalizarea cazului Gheorghe Ursu

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a admis,...