Judecătorul din dosarul retrocedărilor de păduri s-a pensionat la 4 luni de la reangajare

Data:

spot_img

Judecătorul din dosarul retrocedărilor de păduri s-a pensionat la 4 luni de la reangajare. Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a luat act de cererea de pensionare a lui Ordog Lorand Andras, de la Tribunalul Covasna.

Magistratul a fost judecat în trecut pentru corupție și apoi reangajat după prescrierea faptelor.

Pe 13 noiembrie 2023, Consiliul a luat decizia reîncadrării lui Ordog Lorand Andras și recunoașterea a opt ani ca vechime în muncă, cât a durat procesul în faza de judecată a dosarului „Retrocedărilor de păduri”. Magistratul a încasat salariile restante pe 8 ani, plus dobânda legală. Presa a relatat că această sumă se ridică la 1 milion de euro.

După 4 luni de la reangajare, Ordog s-a pensionat cu cu un venit de cel puțin 4.500 de euro net/lună.

Din 2015, judecătorul nu și-a mai depus declarația de avere, nici după reangajare.

Citește și: Nu ar mai trebui montate panouri fotovoltaice pe terenurile agricole. O propunere inedită

Judecătorul din dosarul retrocedărilor de păduri, fapte prescrise după 8 ani de judecată

Instanța supremă a decis anul trecut încetarea procesului retrocedărilor de păduri, în care s-a judecat restituirea frauduloasă a 43.000 de hectare de pădure în județul Bacău, pe motiv că a intervenit prescripția. După calculele DNA, terenul valora 303 milioane de euro.

În dosar, Viorel Hrebenciuc (fost parlamentar PSD), Ioan Adam (fost parlamentar PSD), Paltin Gheorghe Sturdza (om de afaceri), Dan Costin Bengescu (om de afaceri), plus alți 13 funcționari publici, inclusiv doi judecători, printre care și Ordog, au fost acuzaţi de anchetatori de constituirea unui grup infracţional prin care urmăreau să obţină terenuri forestiere echivalente cu o treime din suprafața județului Bacău.

Pădurile, conform dosarului, erau retrocedate în baza unei decizii frauduloase a unui judecător, cu implicarea unor parlamentari, pentru obţinerea ilegală a suprafeței amintite.

Dosarul a fost trimis în judecată în 2015 și, în 2018, Lorand Andras Ordog, judecător la Tribunalul Covasna, a fost condamnat pentru luare de mită la 3 ani de închisoare cu executare.

El primise 10.000 de euro din cei 50.000 promiși de fostul deputat Ioan Adam pentru a da o soluție favorabilă lui Paltin Gheorghe Sturdza. Banii au fost primiți chiar în biroul judecătorului.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Virgil Burlă
Virgil Burlă
Virgil Burlă este jurnalist din 2000. A început la Iași, apoi a continuat la București, unde s-a specializat ca reporter pe domeniul justiției. Mai colaborează cu Europa Liberă România.
1 COMENTARIU
  1. Dacă ne vom lăsa batjocoriți în continuare de astfel de pușlamale în robă și nu vom cere socoteală guvernanților pentru astfel de fapte oripilante, vom rămâne veșnic iobagi pe plantațiile unor grofi, care ne vor sfida și cărora le vom plăti pensii speciale pentru a le fi, tot noi, batjocoriții celor care se cred Dumnezeii noștri. Până când?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Procurorul Negrilă de la Olt, lăsat fără atribuții după ce a fost pus sub acuzare

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM)...

Indexul Statului de Drept. Poziția ocupată de România în clasamentul mondial

Indexul Statului de Drept. Poziția ocupată de România în...

Dosarul lui Uncheașu, „îngropat” de procurori de dragul părinților judecători din Craiova

Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara a clasat un...