miercuri, 20 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterJudețele Timiș și Caraș-Severin ”bat palma” pentru dezvoltarea și interconectarea infrastructurii auto...

Județele Timiș și Caraș-Severin ”bat palma” pentru dezvoltarea și interconectarea infrastructurii auto și feroviare

„Train-tram” de la Reșița la Timișoara, drum expres între Berzovia și A1, patru benzi între Moșnița și Berzovia sunt câteva dintre proiectele mari de infrastructură pe care reprezentanții județelor Timiș și Caraș-Severin au căzut de acord să le realizeze într-un parteneriat regional.

Consiliile județene Caraș-Severin și Timiș, alături de municipiile reședință de județ, Reșița și Timișoara, au decis să intre într-un parteneriat menit a dezvolta cinci proiecte de infrastructură majore, răspunzând astfel principalei provocări la care trebuie să facă față în prezent județele și orașele din România, respectiv mobilitatea, un concept care contribuie la îmbunătățirea factorilor de mediu și a elementelor de cadru economic și social.

Mai exact, cele patru administrații își propun să modernizeze infrastructura feroviară pentru implementarea soluției de transport de tip „train-tram” pe ruta Reșița Sud –  Bocșa – Timișoara Nord și asigurarea legăturii cu Aeroportul „Traian Vuia”. În plus, se are în vedere o asemenea soluție tehnică și pe ruta Berzovia – Oravița – Anina.

Știrile Transilvaniei
ȘTIRILE TRANSILVANIEI este o platformă media care și-a propus să aducă în atenția întregii Românii evenimentele de interes din Transilvania, întrucât considerăm că această parte de țară este un model de bună conviețuire, de bună guvernanță, dar și de bune practici economice.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE