Județul Botoșani este grav afectat de lipsa apei, dar conducerea CJ Botoșani este preocupată de imaginea publică | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Județul Botoșani este grav afectat de lipsa apei. Cei din conducerea actuală de la Consiliul Județean (CJ) continuă să fie preocupați de imaginea publică, în timp ce zeci de mii de botoșăneni se confruntă zilnic cu lipsa apei potabile.

Ba mai mult, preferă să-și bată joc de presă, de problemele reale ale oamenilor și de cei care vin să caute soluții.

Cel mai bun exemplu este întâlnirea convocată miercuri la sediul Consiliului Județean (CJ) Botoșani pe problema apei din județ, care a eșuat lamentabil întrucât președintele în funcție al CJ, Doina Federovici, a transformat întâlnirea într-o lovitură de imagine și nu într-o dezbatere realistă privind soluțiile de redresare a operatorului de apă.

Citește și: Stimulente între 5.000 și 2.500 de lei/lună pentru angajații ministerului Proiectelor Europene

Deși la discuții au fost invitați directorul general al Nova Apaserv, Liviu Ștefan, cu echipa de consultanți Tadeco din cadrul proiectului cu finanțare europeană al Nova Apaserv și Valeriu Iftime, președintele ales al CJ, întâlnirea nu s-a soldat cu rezultate concrete pentru oameni.

Asta pentru că, în loc să prezinte date concrete cum ar fi starea actuală a aducțiunilor, gradul de afectare a rețelelor de distribuție, ce s-a făcut, ce mai este de făcut și finanțarea pe fiecare etapă, actuala conducere CJ a preferat să fluture niște contracte fără să explice ce anume s-a făcut concret și gradul de implementare.

Jurnalişti daţi afară din birou

Inițial, presa a fost invitată la debutul dezbaterilor, pentru a prelua o serie de imagini, cu promisiunea că la finalul întâlnirii, „dacă președintele ales al Consiliului Județean, Valeriu Iftime, va dori”, va avea loc o declarație comună de presă.

Deși Iftime s-a opus acestei decizii, pe motiv că problema apei este de interes general și nu este nimic de ascuns, iar întâlnirea ar trebui să fie publică și transparentă, Doina Federovici a dat efectiv presa afară din birou, susținând că nu dorește să transforme totul într-un „show mediatic”.

Continuarea, în Monitorulbt.ro

Citește și: Raportul Elie Wiesel: antisemitismul s-a intensificat în România

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorulbt.ro)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related