Județul Caraș-Severin riscă să piardă bani europeni pentru că lipsește cadastrarea | Express de Banat

Data:

Județul Caraș-Severin riscă să piardă bani europeni pentru că lipsește cadastrarea, deși au trecut 9 ani de la începerea Programului Național de Cadastru și Carte Funciară. În prezent, doar 12,72% din suprafață este gata.

În secolul XIX, regimului austro-ungar nu i-au trebuit mai mult de doi ani pentru a cadastra întregul județ.

Citește și: Expoziţiile „Being Van Gogh” și „From Monet to Kandinsky” din cadrul evenimentului „Immersive Bucharest” se prelungesc până pe 30 Iunie

Cam tot atât a durat și cadastrarea de la începutul secolului XX, lucruri pe care prefectul Ioan Dragomir le-a amintit de mai multe ori conducerii Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară Caraș-Severin.

S-a abținut de la estimarea momentului finalizării cadastrării

Fără vreun rezultat asupra ritmului lucrării care, în afara suprafeței deja cadastrată, la momentul actual, se derulează pe alți 13% din suprafața județului.

Acum, prefectul intenționează să facă o adresă către Agenția Națională de Cadastru și Ministerul de Interne în speranța că astfel această lucrare se va dinamiza și va fi gata mai repede.

Citește și: Românca închisă în China se stinge în indiferența autorităților române. „Cum să rămâi indiferent știind că i-au căzut dinții din gură din pricina inaniției?”

„Ne îndreptăm spre un sfert din teritoriu după finalizarea lucrărilor aflate în derulare în prezent”, a spus Ciprian Mureșan, directorul OCPI (Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară) Caraș-Severin, într-o ședință desfășurată ieri la prefectură.

În acest context, Mureșan s-a abținut de la a estima momentul finalizării cadastrării evitând să dea un răspuns la întrebarea pe care prefectul a adresat-o în acest sens.

A răspuns însă la întrebarea acestuia legată de problemele care îngreunează procesul.

Continuarea în Express de Banat

Citește și: Ce caută președintele chinez în Europa. Ștefan Popescu, analist de politică externă: „China are nevoie să nu existe un Occident unit”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: expressdebanat.ro)

[td_block_11 custom_title="Related Article" limit="1" post_ids="328426"]
spot_imgspot_img
Express de Banat
Express de Banathttps://expressdebanat.ro/
Cotidianul online Express de Banat ce a apărut pe piața media la 15 noiembrie 2011, redă în timp real ceea ce se petrece în județul Caraș-Severin și Timiș, dar prezintă și povești de viață, performanțe sportive sau subiecte controversate, care stârnesc reacții numeroase din partea cititorilor. Express de Banat se adresează totodată mediului de afaceri, fiind aduse în atenția publicului business-uri de succes sau oportunități de afaceri. Într-o eră a internetului, promovarea produselor și serviciilor dumneavoastră pe site-ul Express de Banat înseamnă garantarea unor clienți noi și menținerea companiei în prim plan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related