Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat soția

Data:

spot_img

Julian Assange, fondatorul WikiLeaks, a fost eliberat din închisoare. Ce a declarat soția. Julian Assange a fost acuzat și închis pentru încălcarea legii americane, privind spionajul.

„Assange, în vârstă de 52 de ani, a acceptat să pledeze vinovat pentru o singură faptă penală, cea de conspirație privind obținerea și dezvăluirea unor documente clasificate de apărare națională a SUA, potrivit dosarelor de la Tribunalul Districtual al SUA pentru Insulele Mariane de Nord”, confrom Reuters.

A crescut numărul susținătorilor lui Julian Assange

Într-un video înregistrat miercuri, 19 iunie și dat publicității pe 25 iunie, ziua eliberării fondatorului WikiLeaks, soția lui Julian Assange a declarat:

„Miercuri, 19 iunie se împlinesc exact 12 ani de când Julian a intrat în Ambasada Ecuadorului, care i-a acordat azil politic, protecție în fața urmăririi penale, a torturii și a unei vieți în spatele gratiilor.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Gabriel Filip: Poziționarea spre centru-dreapta este benefică acum pentru România

De 12 ani îl vizitez pe Julian îmtr-o închisare de maximă protecție, dar această perioadă din viața noastră, cred asta acum, a ajuns la final. Și cred că de azi într-o săptămână, Julian va fi liber”, a declarat soția sa în postarea făcută publică pe 25 iunie, preluată de The Times and The Sunday Times / Youtube.

Video AICI

„O mișcare incredibilă a luat naștere, o mișcare formată din oameni din toate categoriile sociale, din toată lumea, sprijinindu-l nu doar pe Julian, pe noi, și familia noastră, dar și ideile pentru care Julian militează – adevăr și justiție.

Citește și: 5 întrebări pentru candidații la președinția USR. Cristian Seidler: Este nevoie de restabilirea unor mecanisme democratice interne

Încă avem nevoie de ajutorul vostru. Odată cu libertatea lui Julian, începe un nou capitol”, a continuat aceasta, în video-ul publicat pe Youtube de The Times and The Sunday Times.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: captura video Youtube / BBC )

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu am invadat Ucraina” | Aktual24

Războiul din Ucraina văzut prin ochii oficialilor ruși: „Nu...

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? | Deutsche Welle

Vrea Vladimir Putin un război cu Occidentul? Șeful serviciilor...

Pacea dintre Armenia și Azerbaidjan, amenințată de interferențele Rusiei

Armenia și Azerbaidjan negociază un tratat de pace după...

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații ruși din Transnistria | Aktual24

Video viral: Dialogul dintre un cetățean moldovean și soldații...