Jumătate de tonă de cocaină descoperită într-un depozit de lângă București

Data:

O cantitate mare de cocaină, drog de mare risc, a fost descoperită de polițiști într-un depozit din comuna Chiajna, de lângă București: o jumătate de tonă, plasată în 40 de cutii cu banane, au declarat pentru G4Media.ro surse din Poliție. Potrivit acestora, bananele ar fi fost importate din Belgia.

„La data de 26.07.2021, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au fost sesizați de către ofițerii de poliție judiciară din cadrul BCCO București cu privire la faptul că, într-un depozit de pe raza județului Ilfov, a fost depistată o cantitate de 503 kilograme cocaină disimulată în 35 de baxuri de banane.

În urma cercetărilor efectuate s-a stabilit faptul că, respectiva cantitate de cocaină a ajuns pe teritoriul României, într-un transport de aproximativ 20 de tone de banane, de proveniență Columbia, achiziționat de pe raza unui stat al Uniunii Europene”, arată DIICOT într-un comunicat.

Valoarea de piață a drogurilor indisponibilizate este de aproximativ 25 de milioane de euro.

Prin ordonanța Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală s-a dispus începerea urmăririi penale in rem, cu privire la săvârșirea infracțiunilor prevăzute de art. 2 și art. 3 din Legea 143/2000.

Citește articolul complet în G4Media


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...