Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Data:

spot_img

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd în centrul și nord-estul județului Galați, unde ploile abundente au provocat viituri puternice și creșterea rapidă a mai multor cursuri de apă. Apa atinge în anumite locuri chiar și peste 1,5 metri, ceea ce a făcut ca drumuri și gospodării din mai multe comune să fie inundate, iar oamenii să fie în pericol.

În decurs de șase ore, locuitorii județului au fost avertizați prin trei mesaje Ro-Alert de pericolul de inundații, dar au  existat numeroase cazuri în care oamenii, mulți bătrâni sau cu probleme medicale, nu au avut cum să se pună la adăpost și au fost surprinși de ape.

Patru persoane și-au pierdut viața, dar e posibil ca numărul victimelor să fie mai mare.

Citește și: Viitură în Galați. Patru persoane au decedat în urma inundațiilor, o reevaluare în minus a victimelor

Echipajele ISU au intervenit în prima fază la Cuza Vodă,  Costache Negri și Pechea, unde numeroase victime au fost surprinse în locuințe. S-a mărit capacitatea operațională la nivelul ISU Galati, iar pompierii chemați de acasă au fost trimiși în aceste localități pentru salvarea persoanelor surprinse de viitură. În sprijinul pompierilor din Galați au fost trimise echipaje dim toate județele vecine, respectiv ISU Brăila, ISU Tulcea si ISU Vrancea.  

Jandarmii au fost trimiși la Slobozia Conachi, unde intervin cu o barcă pentru salvarea persoanelor izolate de apă. Sprijinul acestora a fost solicitat de ISU Galați.

Continuarea, în Viata-libera.ro

Citește și: VIDEO | Inundații în Galaţi: Sute de persoane evacuate, locuinţe inundate şi drumuri blocate din cauza viiturilor

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related