miercuri, 27 octombrie 2021
AcasăNewsletter"Jurnal de Covid": Un profesor universitar din Oradea povesteşte cum e să...

„Jurnal de Covid”: Un profesor universitar din Oradea povesteşte cum e să fii internat cu Sars-Cov-2

Confirmat zilele trecute cu Covid-19, profesorul universitar orădean Adrian Timofte, de la Facultatea de Protecţia Mediului, a publicat miercuri pe pagina sa de Facebook detalii despre starea sa, despre simptomele pe care le-a avut și despre îngrijirea pe care a primit-o în Spitalul Municipal din Oradea.

Totodată, el atrage atenţia asupra cazurilor grave și răspândirii virusului, criticându-i pe cei care nu fac nimic să împiedice înteţirea pandemiei. 

„Am avut noroc”

În postarea pe care a intitulat-o „Jurnal de Covid, la cald”, Adrian Timofte a spus că simptomele i-au debutat cu „dureri abdominale crunte, apoi brusc 2-3 ore de frisoane groaznice şi febră”. „Nu puteam să mă ţin pe picioare, nu puteam ţine o cană în mână. Dureri groaznice în zona apendicelui. 2 testări, una rapidă şi una PCR pe Republicii: luni dimineaţă am primit a 2-a confirmare COVID”.

El a spus că a fost internat la începutul săptămânii pentru evaluarea medicală, iar în urma CT-ului s-a descoperit că are pneumonie virală provocată de Covid-19, dar o formă uşoară. „Am avut noroc!”, subliniază el. 

Până miercuri, Timofte a rămas în spital şi a fost investigat, respectiv a primit medicaţie. El a lăudat personalul de la Spitalul Municipal din Oradea, spital Covid, spunând că medicii, asistentele şi infirmierele au avut un comportament „ireproşabil”. 

„Chiar dacă am fost pe etajul „uşor” faţă de alţi bolnavi, munca personalului medical era extenuantă. Echipamentul: 3 rânduri de mănuşi, 2-3 măşti, viziere… infernal”, a scris profesorul universitar, avertizând totodată că, în spital, „sunt compartimente full deja”. 

Bihoreanulhttps://www.ebihoreanul.ro/
Formatul editorial este generalist, conţinând de la ştiri şi opinii până la anchete, interviuri şi reportaje. Bihoreanul este lider local de audienţă, conform SNA şi SATI (BRAT), atât print, cât şi online, prin www.eBihoreanul.ro.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE