Kamala Harris și-a ales candidatul pentru funcția de vicepreședinte

Data:

spot_img

Kamala Harris, actuala vicepreședintă a SUA, l-a ales pe guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, drept partener pentru alegerile prezidențiale din noiembrie.

ACTUALIZARE: Kamala Harris a anunțat oficial printr-o postare pe Facebook alegerea lui Tim Walz drept candidat pentru funcția de vicepreședinte al SUA.

Astfel, Tim Walz devine candidatul democraților pentru funcția de vicepreședinte. Surse politice au declarat pentru AP că anunțul oficial va fi făcut în următoarele ore printr-un mesaj video, înainte de mitingul electoral al Kamalei Harris din Philadelphia.

Tim Walz are 60 de ani și este veteran, fiind fost militar în Garda Națională a Armatei SUA. În trecut, acesta a fost și profesor, iar în prezent este la al doilea mandat de guvernator în Minnesota, relatează Politico.

El s-a făcut remarcat în statul pe care îl conduce pentru aplicarea unor măsuri ambițioase susținute de Partidul Democrat, precum impunerea unei protecții asupra dreptului la avort și acordarea de ajutor financiar familiilor, conform AP.

De altfel, Deutsche Welle relatează că Tim Walz a devenit mai vizibil pe scena politică după ce i-a catalogat drept „ciudați” pe candidații republicani, Donald Trump și J. D. Vance, o insultă ce a devenit virală și preluată și de Kamala Harris.

Alegerea lui Tim Walz pentru candidatura la funcția de vicepreședinte vine în contextul în care Kamala Harris a câștigat luni seara nominalizarea candidaturii pentru funcția de președinte al SUA, obținând 99% din voturile delegaților democrați ai Convenției Naționale Democrate.   

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Sursa foto: Facebook/Tim Walz

spot_imgspot_img
Octavian Șerbănescu
Octavian Șerbănescu
Student în anul II la master la Facultatea de Științe Politice a Universității din București, a fost implicat în numeroase activități de voluntariat și a redactat două cercetări pe teme istorice. Este pasionat de politică, în mod special de relații internaționale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related