Întâlnirea Internaţională a Sașilor. Mesajul lui Klaus Iohannis 

Data:

spot_img

Întâlnirea Internaţională a Sașilor. Mesajul lui Klaus Iohannis, prezent la evenimentul de la Sibiu. Prin alocuțiunea sa, președintele României a reamintit importanța elitelor, care prin viziunea lor au pus bazele României moderne.

„Prestigiul de care se bucură astăzi țara noastră este și opera tuturor celor care, păstrând memoria și tradițiile înaintașilor, le înțeleg ca pe o responsabilitate de a duce mai departe aspirațiile lor de libertate și de prosperitate”, a declarat Klaus Iohannis, potrivit comunicatului postat pe site-ul Administrației Prezidențiale.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Sărbătorim „o moștenire culturală cu care astăzi, noi toți, ne mândrim”

„Anul acesta se împlinesc 800 de ani de la consfințirea drepturilor strămoșilor noștri stabiliţi în această regiune, coloniști în căutarea libertății, dar în același timp apărători ai civilizaţiei europene și ai valorilor creștine în fața atacurilor venite dinspre Răsărit.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Atunci când sașii reuniți la Mediaş, în 1919, au aderat la Marea Unire, au adus națiunii române o multiseculară experiență civică, o bogată tradiție industrială și o strălucitoare moștenire culturală cu care astăzi, noi toți, ne mândrim”, a mai transmis președintele.

Klaus Iohannis a subliniat faptul că România rămâne fermă în fața angajamentului său de acum 5 ani, asumat prin Declarația de la Sibiu a Consiliului European, „prin contribuția tuturor, prin energiile diversităților culturale care ne-au îmbogățit, prin solidaritate și dialog vom dezvolta o Europă a libertății și a democrației, o Europă puternică și sigură, o Europă prosperă și competitivă!”, a adăugat Klaus Iohannis.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Inquam Photos / George Călin)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related