Klaus Iohannis a transmis un mesaj generat de Inteligența Artificială cu ocazia Zilei Limbii Române | Săptămâna Online

Data:

spot_img

Klaus Iohannis a transmis un mesaj generat de Inteligența Artificială cu ocazia Zilei Limbii Române, aniversată pe data de 31 august în fiecare an, începând din anul 2013 conform prevederilor Legii nr. 53/2013 privind instituirea Zilei Limbii Romane. Și în Republica Moldova se aniversează oficial tot pe data de 31 august, Limba Română.

Mesajul transmis de Președintele României, Klaus Iohannis, de Ziua Limbii Române este generat cu un soft AI și nu este scris de o persoană.

Conform legii, Ziua Limbii Române poate fi marcată de către autorităţile şi instituţiile publice, inclusiv de reprezentanţele diplomatice şi institutele culturale ale României, precum şi de către alte instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific.

Citește și: Știință, nu pseudoștiință. Sofia, la 102 ani, ia lecții de astronomie de la o profesoară din Elveția. Vrea să afle de unde vine încălzirea globală și dacă stelele dispar

Ziua Limbii Române, un mesaj robotizat, fără emoție, generat de AI

Președintele României, Klaus Iohannis a efectuat pe 31 august o vizită în Republica Moldova și a transmis un mesaj cu ocazia Zilei Limbii Române.

Mesajul este unul generat cu un soft de inteligență artificială. După ce am verificat textul publicat cu mai multe softuri care identifică textele generate de AI, am primit rezultate similare.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Se pare că, textele compuse de consilierii președintelui sunt de fapt generate de AI și din această cauză par robotizate, fără emoție, lipsite de latura umană.

Continuarea în Săptămâna Online

Citește și: Festivalul Intercultural ProEtnica 2024 s-a încheiat: „consolidăm pacea interetnică, astfel încât minorităţile să devină o resursă pentru progresul societăţii”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: Facebook / Klaus Iohannis)

spot_imgspot_img
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș
Ion Lucian Petraș este editor al publicației bistrițene Săptămâna online. Ofițer în rezervă, analist de intelligence și jurnalist. Are o experiență bogată în analiza de intelligence, este expert în domeniul securității naționale și vrea să contribuie la dezvoltarea spiritului civic prin lansarea acestui săptămânal și alte proiecte civice interesante.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani, inundat în urma ploilor torențiale

Subsolul Spitalului de Recuperare „Sfântul Gheorghe” din municipiul Botoşani...

Situația rămâne critică în județul Galați. Intervenții în zeci de localități | Viața Liberă

Situația rămâne critică în județul Galați. Autoritățile intervin în...