Klaus Iohannis: „Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu”

Data:

Preşedintele României, Klaus Iohannis a participat, miercuri, la inaugurarea lucrărilor Casei Francofoniei, la Universitatea Politehnica din Bucureşti.

„Am inaugurat astăzi, împreună, lucrările la Casa Francofoniei. Este într-un fel spus, fiindcă avem un constructor care lucrează aşa de repede, că, până ne-am organizat, deja a ieşit cu construcţia din pământ, dar eu cred că momentul marcării este la fel de important şi este un moment important din viaţa comunităţii academice a Universităţii Politehnica Bucureşti, dar şi un act cu o încărcătură simbolică deosebită.
Clădirea pe care o ridicaţi în acest loc este o dovadă că valorile francofoniei ne sunt nouă, românilor, nu doar o preţioasă moştenire, dar şi o resursă care stimulează noi şi noi energii. Fructificarea potenţialului tinerei generaţii, preţuirea diversităţii, a libertăţii şi a democraţiei, constituie platforma pe care se sprijină proiectele şi angajamentele noastre pentru viitor.
În campusul Politehnicii bucureştene învaţă peste 4.000 de studenţi din ţări care fac parte din Organizaţia Internaţională a Francofoniei. Este dovada cea mai bună că Francofonia viitorului este direct legată de educaţia tinerilor”, a spus preşedintele.

„Ne aflăm în prima linie a solidarităţii faţă de poporul ucrainean”

Şeful statului a amintit că România e implicată în apărarea valorilor și a vorbit de sprijinul acordat ucrainenilor care fug din mijlocul războiului.

„Din păcate, valorile noastre sunt în aceste zile sub asediu. Ţara noastră este fundamental, energic şi deplin implicată în apărarea lor. Ucraina, un stat observator al Organizaţiei Internaţionale a Francofoniei, este victima unei agresiuni militare larg condamnate de comunitatea internaţională. Alături de partenerii şi aliaţii noştri, ne aflăm în prima linie a solidarităţii faţă de poporul ucrainean (…). Oferim adăpost celor care fug din calea războiului şi protecţie tuturor celor care o solicită, am înfiinţat şi operaţionalizat centrul de gestionare şi distribuire a sprijinului umanitar internaţional destinat populaţiei ucrainene greu afectate de agresiunea Rusiei”, a mai spus Klaus Iohannis.
Șeful statului a mai subliniat că elevii şi studenţii ucraineni care vin la noi au posibilitatea de a se înscrie în sistemul de învăţământ din România.

Declarație de presă susținută de președintele României, Klaus Iohannis:

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Peste 1100 de titluri, peste 90 de cărți-eveniment, 32 de lansări – Humanitas la Gaudeamus

Humanitas, Humanitas Fiction și Humanitas Junior vă așteaptă la...

O asociație de proprietari din Iași vrea să închidă biroul Raiffeisen și Mega Image-ul de la parter

Președintele Asociației de Proprietari Ștefan cel Mare și Sfânt,...

Die Welt: Spaţiul Schengen are cu totul alte probleme decât România şi Bulgaria

Nu doar Croaţia, ci şi Bulgaria şi România voiau...