luni, 18 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterKlaus Iohannis: Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Nu e...

Klaus Iohannis: Nu intenţionez să revenim la starea de urgenţă. Nu e nevoie să închidem toată ţara

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis vineri, la finalul vizitei la Institutul Naţional de Sănătate Publică, că în prezent nu se impune revenirea la starea de urgenţă, nu este nevoie „să închidem toată ţara” pentru a avea un efect de îngrădire. Pe de altă parte, şeful statului a afirmat că evenimentele la care se adună multă lume – de tip nunţi, botezuri, serbări – vor trebui restricţionate.

„Am făcut o vizită la Institutul Naţional de Sănătate Publică, despre care se vorbeşte foarte mult în ultima vreme, şi am vrut să am o discuţie directă cu experţii care se ocupă de acest domeniu aici, la Institut. Am găsit o instituţie cu oameni foarte dedicaţi, foarte competenţi, care se străduiesc să facă faţă unei situaţii foarte complicate de pandemie.

Evident că mi-au prezentat institutul, mi-au prezentat domeniile de care se ocupă şi, da, evident, am discutat şi despre mersul pandemiei de la noi. Înainte să detaliez un pic la acest capitol, am apreciat şi munca pe care o fac, am apreciat şi proiectele care sunt în curs, faptul că se preocupă foarte mult de resursa umană, de dotarea cu aparatură specifică, de extindere şi de faptul că aceste rezultate pe care le obţin au un impact în politică statului, în zona sănătăţii, a sănătăţii publice, care, în definitiv, ne priveşte pe fiecare în parte. Despre pandemie am discutat destul de mult. Mi-au prezentat viziunea care s-a format aici, la Institut şi m-am bucurat să constat că abordarea noastră este cam la fel”, a declarat Iohannis.

Şeful statului a subliniat că nu trebuie să intrăm în panică, însă trebuie să fim conştienţi că ne aflăm într-o situaţie deosebită, o situaţie de sănătate publică deosebit de gravă şi, dacă vrem – dacă vrem – să avem o viaţă apropiată de normalitate, este absolut obligatoriu să respectăm câteva norme – sunt cunoscute, sunt arhicunoscute – şi câteva măsuri.

„Este purtatul măştii, păstrarea distanţei, igiena, în special igiena mâinilor, evitarea, cu cât mai mult cu atât mai bine, a aglomerărilor, şi, da, acolo unde, în anumite localităţi incidenţa pandemiei este mai mare, trebuie introduse restricţii specifice.

Despre restricţii am vorbit destul de mult şi am observat cu toţii că descentralizarea deciziei pentru restricţii a fost un lucru bun, însă este nevoie de mai multă clarificare şi am convenit, chiar în discuţia pe care am avut-o cu reprezentanţii Institutului, cu domnul ministru Tătaru şi cu echipa mea, să se lucreze la o metodologie care permite luarea unor decizii mai rapide, mai eficiente şi mai corelate cu situaţia din fiecare localitate şi din fiecare judeţ. În acest fel, vom putea să fim mai eficienţi, în acest fel vom putea lua mai repede măsurile care se impun, în acest fel vom putea să evităm, ca să zic aşa, restricţii prea dure. Însă, repet, măsurile de bază rămân cele discutate: masca, distanţa, igiena”, a precizat Iohannis.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE