duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterKovesi a luat adjuncți un procuror din Italia și unul din Germania...

Kovesi a luat adjuncți un procuror din Italia și unul din Germania la Parchetul European

Propunerile făcute de Kovesi au fost votate de procurorii europeni, cei doi adjuncți urmând să o secondeze pe Codruța Kovesi la coordonarea operațiunilor Parchetului European.

Posturile de adjuncti ai procurorului-sef vor fi ocupate de Danilo Ceccarelli (Italia) si Andres Ritter (Germania), care vor avea un mandat de trei ani. Procurorul-sef le poate delega din atributii, iar acestia ii pot tine locul, in absenta sa.

Cei doi au fost propusi chiar de Kovesi si au primit votul de incredere al celor 22 de procurori din colegiul Parchetului, care reprezinta tot atatea state membre UE.

Andres Ritter (56 de ani) a devenit procuror in 1995, iar in 2008 a preluat functia de procuror-general adjunct al landului Mecklenburg-Pomerania. A concurat-o pe Codruta Kovesi la functia de Procuror-sef European, dar s-a clasat al treilea in competitie.

„Cred cu tarie ca EPPO va fi o piatra de temelie in lupta impotriva fraudei si coruptiei in Uniunea Europeana. Astfel, este o onoare si un privilegiu pentru mine sa modelez aceasta misiune in calitate de procuror sef adjunct european, impreuna cu procurorul sef european si intregul colegiu.

Acum ca EPPO a devenit in sfarsit o realitate, ma simt incurajat de constientizarea tot mai mare a faptului ca trebuie sa fie echipat in mod adecvat pentru a indeplini promisiunea fata de cetatenii Europei inca din prima zi. Suntem dornici sa livram si nu exista o protectie treptata in ceea ce priveste frauda si coruptia”, a declarat Andres Ritter.

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE