Kovesi a respins definitiv patru propuneri de procurori din Bulgaria, din cele zece propuneri

Colegiul Parchetului European a respins definitiv patru dintre candidații bulgari pentru posturile de procurori europeni delegați. Trei au fost admiși, iar evaluarea candidaturilor altor trei continuă, a anunțat Parchetul European, transmite Mediapool, citată de Rador.

Acesta mai adaugă că procurorii admiși sunt: Dimităr Belicev (Parchetul Plovdiv), Boiko Kalfin (Parchetul Kiustendil) și Svetlana Șopova-Koleva (Parchetul Sofia). Numele celor respinși nu sunt date publicității.

În același timp, au fost acceptate candidaturile a doi procurori din Croația și doi din Republica Cehă. Singurii care nu au fost acceptați zilele acestea sunt candidații bulgari. În februarie, Colegiul Procurorilor din Consiliul Judiciar Suprem (CJS) a nominalizat zece magistrați bulgari ca procurori europeni delegați, dar doar trei au fost admiși fără observații, iar pentru ceilalți au fost solicitate informații suplimentare. Este vorba de magistrații care trebuie să facă anchetele Parchetului European pe teren, în Bulgaria.

Șeful de cabinet al lui Kovesi, Milan Jaron, a lăsat să se înțeleagă că acest lucru echivalează cu respingerea și Bulgariei trebuie să propună alți șapte procurori noi. „Nu dorim să intrăm într-o discuție cu privire la modul de interpretare a regulamentului. Scrisoarea procurorului european afirmă în mod clar că partea bulgară trebuie să nominalizeze persoane cu experiență relevantă și care să îndeplinească toate cerințele pentru independență și integritate morală”, a spus acesta.

Citește articolul complet pe G4Media

partajează acest articol:
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Castelul Riegersburg, ținta recenziilor românilor indignați de moartea ursului Arthur

Moartea ursului Arthur a stârnit un întreg episod în domeniul online. Pagina de Google a Castelului Riegersburg a fost asaltată de un val de recenzii negative, majoritatea postate de români.

VIDEO | 30.000 de dolari, transferați zilnic din SUA în România de o grupare de hackeri. O parte din bani, cheltuită pe mașini de...

Activitate infracțională consta în montarea de dispozitive de skimming la ATM-uri, extragerea datelor aferente cardurilor bancare, falsificarea instrumentelor de plată și retragerea frauduloasă a sumelor de bani, din conturile victimelor.

De patru ori mai multe urgențe veterinare tratate la USAMV Iași de sărbători

Medicii interni, cadrele didactice și studenții de la Spitalul Clinic pentru Animale de Companie al Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară din Iași (USAMV) au tratat de patru ori mai mulți pacienți în perioada Paștelui, în comparație cu o perioadă normală, fără sărbători.
partajează acest articol: