joi, 29 iulie 2021
AcasăRețeaLa Alexandria, mâna întinsă ce nu poartă sutană, nu primește pomană… din...

La Alexandria, mâna întinsă ce nu poartă sutană, nu primește pomană… din bani publici « liberinteleorman.ro

În timp ce mii de teleormăneni se luptă în această perioadă cu foamea și cu grija zilei de mâine, pe fondul crizei economice care abia începe, Primăria Alexandria își manifestă, în plină pandemie, generozitatea cu purtătorii de sutană (majoritatea proprietari de mașini luxoase, vile de se rotesc după soare și bani puși deoparte să susțină vreo două generații). Evident, dacă primarul orașului sau consilierii locali ar dori să doneze bani bisericilor din Alexandria din buzunarele proprii, noi am aprecia gestul. Dar câtă vreme, donația se face din banii noștri, în timpuri în care nevoile comunității țin de bunul mers al sistemului medical și de sprijinirea activităților economice, de exemplu, generozitatea îndreptată către lăcașurile de cult în plină pandemie par a fi de-a dreptul absurde.

Astfel, la finalul lunii trecute, pe site-ul Primăriei Alexandria erau încărcate trei proiecte de hotărâre privind alocarea de bani publici către lăcașuri de cult din municipiu. Este vorba despre Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, Parohia “Sfânta Cuvioasă Parascheva” și despre Parohia “Sfântul Nicolae”. În cele din urmă, cele trei proiecte au ajuns și pe masa Consiliului Local Alexandria, unde ar fi putut votate chiar în unanimitate, dacă nu s-ar fi opus consilierii liberali Cătălin Dumitrașcu și Florin Titirișcă.

E, totuși, interesant de văzut cam câți bani se duc, în plină pandemie, pentru întreținerea lăcașurilor de cult, în vreme ce spitalele suferă. Și astfel descoperim că Parohia “Sfântul Nicolae” din Alexandria va încasa din banii noștri o pomană de 40.000 lei pentru acoperirea unei părți din valoarea cheltuielilor efectuate cu lucrările de reparații curente la așezământul bisericesc. O altă parohie, și anume “Sfânta Cuvioasă Parascheva”, primește și ea 30.000 de lei din bani publici, în vederea acoperirii unei părţi din valoarea cheltuielilor efectuate cu înlocuirea mobilierului religios și a obiectelor de cult uzate și deteriorate. Însă, campioana pomenilor din bani publici este, de această dată, Parohia “Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Alexandria, care primește nu mai puțin de 150.000 de lei pentru acoperirea unei părţi din valoarea cheltuielilor efectuate cu lucrările de reparații și dotări (catapeteasma sculptată în lemn de tei, amenajare curte interioară).

Motivul acestor pomeni din bani publici în vremea coronavirusului este acela că “unitățile de cult nu dispun de fonduri suficiente”. Noi credem că unitățile de cult sunt sărace, dar știm sigur că preoții nu sunt. Și măcar în timpuri pandemice puteau să se abțină din a întinde mâna către banii oamenilor.

Liber în Teleormanhttps://liberinteleorman.ro/
Ziar generalist care acoperă problemele sociale, economice, politice din zona Teleormanului.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE