La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli | De Brăila

Data:

spot_img

La Brăila au apărut clipuri electorale filmate în școli, deși este interzisă prin lege o astfel de practică. Șeful PNL Brăila, Alexandru Popa, candidat la președinția Consiliului Județean, nu ține cont de reguli, fiind filmat într-o scoală și o grădiniță.

Citește și Prosumatorul de energie termică, un concept nou, ce ar putea schimba termoficarea în România | Interviu cu Sergei Faschevsky, Norsk Energi

Au fost filmați elevi si un cadru didactic

Două clipuri electorale ale deputatului Alexandru Popa, șeful PNL și candidat la președinția Consiliului Județean, au fost filmate în unități de învățământ din comuna unde tatăl politicianului este primar de mai multe mandate. 

În filmulețele cu sigla PNL și sloganul de campanie al candidatului Popa apar elevi, dar și un cadru didactic.

Cătălin Canciu, șeful învățământului, care trebuie să ia măsuri în astfel de situații interzise de Legea Educației, este membru PNL, deci subalternul politic al lui Popa, dar și candidat la Primăria Brăila. 

Practic, cei doi candidează în tandem la alegerile locale pentru cele mai importante funcții din administrația publică locală.

Clipurile electorale au fost publicate pe rețelele de socializare pe 29 aprilie și 30 aprilie.

Pe 26 aprilie, Biroul Electoral Județean admisese candidatura lui Popa pentru funcția de președinte al Consiliului Județean.

Citește și O judecătoare a amânat 44 de procese într-o zi pe „marja de apreciere recunoscută statelor”. Anchetată de Inspecția Judiciară

Clipuri electorale filmate în școli. Regulile se aplică preferențial

Clipuri electorale filmate în școli au fost distribuite pe Facebook chiar și de către număr 2 din Inspectoratul Școlar Județean, inspectorul general adjunct Cici Mihaela Bolovan, șefa Organizației de Femei a PNL și, totodată, candidat pentru un fotoliu de consilier județean pe lista deschisă de Alexandru Popa.

Paradoxal, în urmă cu doar o lună de zile, pe 4 aprilie, printr-o adresă semnată chiar de inspectorul școlar general Canciu, directorii unităților de învățământ erau avertizați că:

în toate unitățile de învățământ preuniversitar sunt interzise orice activități cu caracter politic (…) manifestările și propaganda de natură politică”.

Continuarea în De Brăila


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: debraila.ro)

spot_imgspot_img
De Brăila
De Brăila
Înființat în 2016, site-ul de știri debrăila.ro are, pe Facebook, peste 69.000 de urmăritori. Publicația online este cunoscută pentru numeroasele subiecte preluate de presa centrală, care vizează, în mod special, politica, administrația, crima organizată și justiția.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related