marți, 30 noiembrie 2021
AcasăDeutsche WelleLa ce ar folosi un certificat european de vaccinare: De la vacanța...

La ce ar folosi un certificat european de vaccinare: De la vacanța în Grecia la muncitorii sezonieri și Sputnikul lui Orban

Pe măsură ce vaccinarea avansează, mai bine sau mai lent, în Uniunea Europeană începe dezbaterea despre un certificat care să ateste că ai fost vaccinat și, ca atare, poți călători din nou liber.

Dar cum rămâne cu cei nevaccinați nu pentru că nu vor, ci pentru că nu le-a venit rândul? Cum va evita UE critica de a acorda drepturi diferite cetățenilor săi?

Orice deblocare a economiei, prin reducerea carantinărilor și a testărilor, este mai bună decât situația de față, spune europarlamentarul Nicu Ștefănuță, care a participat la scrierea conceptului pentru acest atestat european de vaccinare, în cadrul grupului politic din care face parte, Renew Europe.În plus, crede acesta, vaccinarea se va accelera.

Însă el încă nu a fost vaccinat, europarlamentarii de la Bruxelles nu au intrat în vreo categorie prioritară, pentru moment. La București, a fi esențial e cu totul altă poveste.

Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD.Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012.Momentan, există un site în limba română.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE