La doar 9 ani este vicecampioană națională la șah | Viața Liberă

Data:

spot_img

La doar 9 ani este vicecampioană națională la șah. Sofia Elena Săraru este un copil de succes, responsabil și determinat să își realizeze visul.

La vârsta la care fetițele se joacă cu păpușile și aleargă prin parcuri, Sofia Elena Săraru poartă cu mândrie și responsabilitate titlul de vicecampioană națională la șah clasic, categoria U10, alături de medalia de bronz la șah rapid.

La cei numai 9 ani ai săi, Sofia este conștientă că aceste rezultate o obligă să fie din ce în ce mai bună, turneu după turneu, și să muncească mai mult pentru a-şi realiza visul.

Citește și: Noël Bernard, mentorul meu

Este legitimată la clubul gălățean ACS Genius și se antrenează cu profesorul-instructor Ionel Covrig.

Acestea sunt calitățile unui copil de succes. Pe lângă rezultatele notabile pe care le obține la șah, micuța Sofia este foarte bună și la școală.

Rezultate foarte bune și la școală, nu doar la șah

A absolvit clasa a II-a, iar învățătoarea ei spune că s-a remarcat prin puterea de a învăța și de a performa, având o dorință de cunoaștere care o determină să nu renunțe nici măcar atunci când lucrurile devin complicate.

„Sofia dublează pregătirea pentru școală cu o pasiune puternică pentru șah, sport în care a performat de-a lungul timpului în mod constant.

Este vicecampioană națională şi o așteaptă participarea la campionatul european. Suntem recunoscători că avem privilegiul de a-i fi aproape, de a o admira pentru tot ceea ce reușește să facă în plan competițional.

Citește și: Românii nu se tem de rujeolă, o boală extrem de contagioasă și mortală

Când un copil este capabil să performeze ca să urce pe podium într-un domeniu sau altul, asta poate reverbera pozitiv pentru toți copiii din clasă, pentru că au o sursă de inspirație lângă ei, dintre ei. Sofia, ești un copil înzestrat, un model aproape de noi, o fetiță adorabilă.

Suntem lângă tine și te susținem în toate planurile tale!”, ne-a spus învățătoarea Nicoleta Bianca Iacob.

Continuarea în Viața Liberă

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: viata-libera.ro)

spot_imgspot_img
Viața liberă
Viața liberă
Viața liberă este un ziar cotidian independent din Galați, fondat în decembrie 1989, care a apărut pe piață neîntrerupt de atunci. Versiunea online a ziarului are în medie 400.000 de vizitatori unici pe lună, subiectele abordate în ambele medii fiind cele cu impact social major, atât local, cât şi naţional şi internaţional, inclusiv cele de interes pentru diaspora. Publicaţia susţine proiectele şi iniţiativele benefice comunităţii din care face parte de 32 de ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alfred Bulai a fost dus din arest la spital

Alfred Bulai a făcut infarct chiar în ziua în...

A murit Dorin Presecan, fost actor al Teatrului Regina Maria din Oradea | Bihoreanul

Dorin Presecan, fost actor al teatrului Regina Maria din...