La mormântul lui Pian Rege

Am asistat la funeraliile unui model de succes promovat cu abnegație de către televiziunile de entertainment. Așa cum Aron Pumnul a fost un model uman pentru societatea sa și Pian Regele reprezintă un model pentru societatea noastră. El a fost un model de rebeliune împotriva statului adânc cu care luptă mulți politicieni români.

A cunoscut ororile inchisorilor românești de care se plâng mulți luptători cu statul paralel. A fost și supus unei liberări condiționate conforme cu practica unitara în domeniu dorită de către fostul ministru al justiției.

Pian Regele a fost un profesionist al creditului ce furniza capital celor pasionați de barbut. Reputația pe aceasta piața este greu de menținut dacă nu recuperezi datoria rapid. De aceea, recuperarea creanțelor implică riscul unei condamnari penale pentru șantaj.

Din presă aflăm ca Regele Pian ar fi susținut ca rivalul său este sărac și ca acesta a fost motivul pentru care a fost ucis prin aplicarea rapidă a unor lovituri de cuțit. Regele Pian a apreciat că deține un monopol de creditare.

Rivalul său a avut o opinie contrară și a aplicat sancțiunea aferentă unei reguli încălcate de Regele Pian. Persoanele apropiate Regelui Pian au aplicat și ele pe loc sancțiunea rivalului care a comis regicidul.

Aceasta poveste ne spune multe despre societatea noastră. Dacă rivalul nu avea cuțit asupra sa, crima nu ar fi avut loc. Din nou algoritmul Ministerului Justiției poate fi și el implicat. Art. 372 Cod penal nu sancționează portul de cuțit în limuzina personala în drum spre o destinație unde îți aperi dreptul de a credita un barbugiu.

Ar fi putut să fie impuse restricții de port a unor arme albe asupra unei persoane – cum ar fi o declarație pe proprie răspundere pentru cei ce pot justifica portul acestora. Nu înțelegem de ce un cuțit sau un briceag cu lama mai mare de 5 cm poate sa fie purtat liber în haine în condițiile în care omorul la români implică, de regulă , o astfel de arma alba.

Jignirea a privit acuzația de sărăcie. Sărăcia reprezinta o condamnare la moarte și la o lupta perpetuă pentru supraviețuire. Sărăcia însemna că autoritățile ajung să ignore suferința săracului și să se dea de ceasul morții sa protejeze pe cei bogați și influenți.

Un exemplu concret este cesionarea drepturilor litigioase către oameni influenți pentru că proprietarii de drept nu au putut sa determine funcționari publici să respecte legea și hotărâri judecătorești definitive. Sărăcia este cea mai gravă insultă pentru că persoanele sărace și copiii lor sunt ignorate de statul roman. Iar în etnia roma sărăcia poate fi atroce, așa cum ne poate povesti Valeriu Nicolae despre ghetoul din Ferentari.

Decăderea autorității statului la care au contribuit mulți politicieni bolnavi de corupție, dar mult temători de pușcărie, a condus la un stat paralel real în care legea nu se aplica, ci normele orale .

Fie că vorbim de lumea barbugiilor, a funcționarilor unși în funcții fără merit sau de crima organizata, regulile sunt stabilite de alte autorități decât cele legitime. Statul nu mai exista atunci când autoritățile statului ajung să respecte ucazuri stabilite de oameni influenți locali, iar cel ce respectă legea pățește ce a pățit țăranul din Arendașul român al lui Caragiale.

Violența reprezintă, din nefericire, o valoare acceptată în societatea noastră. Algoritmul Codului penal acceptă că un cetățean obișnuit poate fi călcat moderat în picioare de interlopi și ulterior convins cu amenințări să retragă plângerea pentru lovire și să refuze să se prezinte la un medic legist.

În plus, nici sancțiunile penale nu sunt de speriat, scenariul catastrofă al pușcăriei fiind extrem de puțin probabil. În plus, violența este încurajată de personaje mult iubitoare de rating și de emisiuni de scandal care trăiesc din astfel de surse.

Conflictele nu sunt ca în filme, așa cum ne spune bancul cu milițieni care agresează un preot pentru ca arată ca un ninja. Cel care agresează știe bine ce are de făcut. Cine e interesat poate vedea filmarea de la Ploiești în care un domn pare ca lovește un copil, filmare a cărei autenticitate a fost infirmată de către un expert autorizat.

Interesează filmarea pentru că este celebră și pentru că este edificatoare pentru modul în care se petrece o agresiune. Cel lovit este luat prin surprindere, fără a avea vreo șansa de a se apăra. Se pare că lovitura care a fost aplicată Regelui Pian a fost neașteptată, motiv pentru care decesul a fost inevitabil.

Regele Pian a fost sancționat pentru încălcarea regulii stabilite de către statul paralel.

.Legea se va aplica pentru cei care au acționat ca judecători în propria cauză, dar va oferi o șansa în câțiva ani celor implicați în conflict prin liberarea lor condiționată.

Problematic este ca există impresia ca Regele Pian avea în subordine polițisti. Nu ajută la eliminarea acestei impresii ca șefi din poliție au rugat frumos o rudă a Regelui să îl îngroape într-un termen rezonabil ca să nu se facă poliția de râs.

Cel mai grav este când aflăm că sunt polițisti liberi și în funcție care vând lumii interlope colege aflate sub acoperire, așa cum ne spune doamna senator Adriana Săftoiu.

Regele Pian considerat de apropiați Regele Interlopilor a părăsit funcția prea devreme. Dincolo de domnia sa efemeră, rămân semnele de întrebare privind infiltrarea poliției de către lumea interlopă. Ne amintim cu toții scena unui șef din poliție care plângea pentru un reputat domn care credita neautorizat BNR.

Acele lacrimi erau sincere și din tot sufletul, spre deosebire de voința decidenților politici de a limita amploarea crimei organizate.

Mitică Ștefănescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Alte articole din aceeași categorie

Advertismentspot_img

Cele mai recente articole

Salvamontistul argeșean Cornel Voicu a devenit campion național la rafting

Localitatea buzoiană Nehoiu a găzduit Dracula Race 2021 – R4 Rafting Euro Cup România, competiție ce a început sâmbătă dimineață cu proba de slalom,...

Centrul istoric al Alexandriei a devenit o ruină în așteptarea banilor europeni. Autoritățile acuză birocrația, oamenii acuză autoritățile

Centrul istoric al reședinței județului Teleorman arată de câțiva ani ca după bombardament. Pavajul e afectat serios, cârpelile de moment nu reușesc să acopere...

Pitești, încă o problemă!

La Interne se ține lanț problemele de imagine. Dacă scandalul public demite miniștri și actualul titular al portofoliului Internelor ar cam trebui să se...