Elevi să vină la școală cu testul antidrog antidrog și adeverința medicală la început de an școlar sunt cele două propuneri rezultate în urma unei ședințe de la Prefectura Capitalei, la care au participat mai multe autorități naționale. Scopul: combaterea consumului de droguri în rândul elevilor.
Trei propuneri are, de fapt, prefectul municipiului București, Rareș Hopincă, în încercarea de a-i convinge pe elevi să nu mai consume droguri:
- testarea în școală cu aparat antidrog;
- prezentarea unei adeverințe medicale la începutul anului școlar care să ateste că respectivul copil și-a făcut analize de sânge antidrog, dar documentul să nu prezinte rezultatele analizelor;
- introducerea în curriculă a unei ore de educație antidrog în școală.
Variantele au ajuns pe social media, după ce prefectul s-a văzut miercuri cu reprezentanți de la Agenția Națională Antidrog, Jandarmerie, Inspectoratul Școlar și până la Avocatul Copilului.
„Noi am propus -și e foarte important și chiar vă rog să menționați că momentan consultăm opinia părinților, nu suntem în fața unor propuneri ferme”, spune Rareș Hopincă pentru Europa Liberă, după ce primele două idei au început să fie criticate și de părinți, și de copii, și de psihologi.
„Școala nu trebuie să știe rezultatul, familia este primul partener”
„Dacă o familie își duce copilul la analize medicale, rezultatul analizelor am propus să fie anonim. Școala nu trebuie să știe rezultatul, trebuie să aibă doar dovada că acel copil a parcurs analizele. Dar dacă familia cunoaște această informație, familia e primul partener și prima verigă în acest lanț al rezolvării problemei”, a declarat prefectul pentru Europa Liberă.
Continuarea, în Europa Liberă!
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
Foto Facebook Ministerul Educației