marți, 19 octombrie 2021
spot_img
AcasăNewsletterLa Urgenţele de la Judeţeanul din Piteşti, pacienţi de-a valma, şi cu...

La Urgenţele de la Judeţeanul din Piteşti, pacienţi de-a valma, şi cu Covid, şi fără

Într-o postare pe o reţea de socializare, doctoriţa Alina Mărtău, medic de anestezie-terapia intensivă la Spitalul Judeţean din Piteşti, atrage atenţia că Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a acestuia – dar şi a altor spitale din ţară – e realmente copleşită, din cauză că locurile destinate bolnavilor de Covid din spitale sunt epuizate.

Astfel că se ajunge ca la UPU să se prezinte şi pacienţi infectaţi cu Covid, dar şi cei cu alte patologii; lucru aproape tragic, întrucât la UPU nu există circuite separate, pentru a se putea preveni răspândirea virusului.

Reproducem mai jos mesajul dnei. dr Mărtău, cu nădejdea că poate-l citeşte şi vreun responsabil din Sănătate şi se iau măsuri, înainte să fie prea târziu:

„M-am gândit să scriu aseara, dar oboseala după o tură în UPU și-a spus cuvântul. Niciodată nu am crezut că urgenţa va deveni o staţie terminală pentru pacienții neprimiţi de alte spitale.

În noile condiții pandemice, când numărul cazurilor COVID a depăşit numărul de locuri din spitale, s-a găsit supapa de scapare… UPU.

Aici sunt aduşi pacienți pozitivi, suspecţi sau urgenţe grave.

Argeșul Onlinehttp://argesulonline.ro
Site de presă înfiinţat în 2018, neînregimentat politic în niciun fel, care pune accent pe chestiunile serioase, fără nicio concesie tabloidizării. Acoperim în principal judeţul Argeş, dar avem şi secţiuni de ştiri naţionale şi internaţionale. Deocamdată, suntem singurii din Argeş care avem şi secţiune în limba engleză.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE