Lacul cu nuferi de la Ipotești, obiectiv cu potențial turistic ridicat, ignorat de autorități | Monitorul de Botoșani

Data:

spot_img

Lacul cu nuferi de la Ipotești este și astăzi ignorat de autorități. Obiectivul are un potențial turistic ridicat, însă este lăsat necurățat și plin de vegetație.

Vizitatorii spun că puțina apă care a mai rămas leagănă resturi aruncate la întâmplare, iar pădurea devine un refugiu pentru distracții poluante.

„Pe lângă secetă, 80% este mizeria tratată cu indiferență de cine are în administrare acest loc sacru. Ar deveni superb dacă ar avea puțină atenție”, a spus un botoșănean. De aceeași părere este și o altă botoșăneancă care susține că „pe lângă secetă, nici măcar nu este curățat, cam lasă de dorit, fiind un loc care atrage multă lume, păcat”.

Reacțiile negative cu privire la aspectul jalnic al zonei nu se opresc aici. „Săracul Lac cu nuferi uitat de autorități. O baltă aproape secată, plină de vegetație care nu are ce căuta acolo, sărmanii nuferi. Păcat de zonă, un loc abandonat. Ei chiar nu observă acest lucru?”, a fost dilema unei botoșănence.

Citește și: Vila lui Sorin Oprescu din Primăverii a fost confiscată de stat

Prevederile legislative au oprit planurile de reabilitare

Anul trecut, în iulie 2023, „Monitorul” scria despre accesarea unei finanțări europene prin Programul Operațional de Asistență Tehnică de către Consiliul Județean (CJ) în vederea realizării documentației tehnice pentru modernizarea, extinderea şi valorificarea durabilă a patrimoniului gestionat de Memorialul Ipotești. Studiul de fezabilitate prevedea investiții semnificative pentru îmbunătățirea obiectivului turistic. S-a propus instalarea unor noi elemente de mobilier stradal, precum toalete ecologice, bănci de odihnă, coșuri de gunoi și un foișor, montarea unor indicatoare turistice și plăci de informare şi realizarea unui sistem de supraveghere video. De asemenea, documentația prevedea dotarea lacului cu sistem de iluminat decorativ și amenajarea unui spațiu de agrement în poienița din mijlocul pădurii.

Planurile au fost spulberate, însă, de prevederile legislative. Instituțiile avizatoare declinau legalitatea intervențiilor realizate la mai mult de 50 de metri de pădure, excepție făcând lucrările de reparație și întreținere asupra infrastructurii existente.

Continuarea, în Monitoruldebotosani.ro

Citește și: „La început ești agent străin, apoi organizație indezirabilă, apoi susținător al grupărilor extremiste. Apoi pușcăriaș.” Interviu cu un disident rus

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Monitorul de Botoșani)

spot_imgspot_img
Monitorul de Botoșani
Monitorul de Botoșanihttp://www.monitorulbt.ro
Singurul ziar tipărit din județul Botoșani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”? Precizările ISJ Iași | Ziarul de Iași

De ce refuză părinții să semneze „Contractul educațional”, deși...

Prefectul județului Galați cere avizul pentru declararea stării de alertă

Prefectul județului Galați, Andreea-Anamaria Naggar, a solicitat ministrului Afacerilor...