A fost lansat Programul Național de Împăduriri 2022-2026

Data:

Premierul Nicolae-Ionel Ciucă a paricipat vineri la semnarea unei noi serii de contracte de finanțare pentru realizarea unor Centre de colectare prin aport voluntar și lansarea Programului Național de Împăduriri 2022-2026.

Programul Național de Împăduriri 2022-2026 este cea mai amplă campanie de împădurire, care se va desfășura pe o suprafață totală de aproximativ 56.700 de hectare, până în 2026.

„În România, suprafețele acoperite de pădure reprezintă aproximativ 29% din suprafața teritoriului, în timp ce, în Europa, suprafața totală acoperită de păduri este de 39%. Măsurile de protecție a biodiversității și a mediului – din care fac parte și programele de împădurire lansate astăzi – au alocate peste 1,1 miliarde euro.

Toți acești bani trebuie folosiți cu iscusință, astfel încât să lăsăm generațiilor viitoare un mediu mai puțin poluat”, precizează remierul Nicolae Ciucă.

Această campanie, precum și proiectul de construire a celor 565 de centre de colectare a deșeurilor prin aport voluntar, vin să completeze celelalte măsuri care sunt destinate protejării mediului.

Citește și: Noile tramvaie pot circula în București. Decizia care o contrazice pe Firea

„Măsurile sunt stabilite în Fondul local și Valul Renovării, două programe prin care ne asigurăm că folosim eficient tot ceea ce înseamnă mijloacele puse la dispoziție pentru creșterea eficienței energetice, pentru transportul electric, pentru surse de energie regenerabilă.

Sunt măsuri prin care venim în sprijinul cetățenilor, al comunităților locale. Satul românesc, orașele mici și mijlocii să aibă speranță pentru generațiile viitoare că pot să beneficieze de toate condițiile necesare pentru o viață normală!”, mai spune Nicolae Ciucă.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului a plecat

Firma care trebuia să păzească Complexul Energetic Valea Jiului...

Magazinele nu vor fi închise în weekend. Decizia lui Ciolacu

Magazinele nu vor fi închise în weekend, a declarat...