Lansarea Proiectului „CULTIVATE – Practică și resurse pentru educație și progres”, cofinanțat prin Fondul Social European+, prin Programul Educație și Ocupare, Prioritate P7.
Proiectul are drept obiective: creșterea calității ofertei de educație si formare profesională pentru asigurarea echității sistemului si o mai bună adaptare la dinamica pieței muncii și la provocările inovării și progresului tehnologic; Îmbunătățirea calității, a caracterului incluziv, a eficacității și a relevanței sistemelor de educație și formare pentru piața muncii, inclusiv prin validarea învățării nonformale și informale, pentru a sprijini dobândirea de competențe-cheie, inclusiv de competențe de antreprenoriat și digitale, precum și prin promovarea introducerii sistemelor de formare duală și a sistemelor de ucenicie, Cod apel PEO/71/PEO_P7/OP4/ESO4.5/PEO_A49.
CULT MARKET RESEARCH SRL lansează proiectul „CULTIVATE – Practică și resurse pentru educație și progres”, Cod SMIS 317640, contract de finanțare nr. G2025-5164/27.01.2025, având ca obiectiv general îmbunătățirea relevantei sistemului de educație și formare profesionala pentru 252 de studenți cu reședința în regiuni mai puțin dezvoltate ale României, în vederea facilitării inserției acestora pe piața muncii și a adaptării facile atât la dinamica acesteia cât și la evoluția rapidă a tehnologiilor și proceselor de lucru.
Proiectul vizează consolidarea de parteneriate și o strânsă colaborare între sistemul academic și mediul privat, asigurând prin toate acțiunile planificate că programele de studii sunt relevante și eficiente pentru nevoile actuale ale societății și economiei, iar studenții beneficiază de cele mai sustenabile măsuri de sprijin în ceea ce privește formarea și pregătirea practică prin stagii derulate la parteneri din piață, dezvoltând competențe și abilități relevante pentru viitoarea activitate pe piața muncii.
Grupul țintă al proiectului este format din 252 studenți (ISCED 6-8, nivel de calificare 6 și 7) cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani și domiciliul într-o regiune mai puțin dezvoltată a României (Nord-Est, Sud-Est, Sud Muntenia, Sud-Vest Oltenia, Vest, Nord Vest și Centru), în mediul rural sau urban, înmatriculați în universități acreditate, publice sau private.
Pentru atingerea obiectivului general, proiectul urmărește realizarea următoarelor obiective specifice:
OS1. Îmbunătățirea competențelor cheie precum: competențe antreprenoriale, tranziție climatică, locuri de muncă verzi, economie circulară etc pentru 252 studenți din regiuni mai puțin dezvoltate, într-un interval de maximum 24 luni, în vederea facilitării accesului pe piața muncii.
OS.2. Facilitarea inserției socio-profesionale pentru 252 studenți cu reședința în regiuni mai puțin dezvoltate prin organizarea de stagii de pregătire practică și dezvoltarea unui parteneriat sustenabil între mediul economic și cel academic.
OS.3. Îmbunătățirea nivelului de educație pentru 154 participanți în urma finalizării stagiului de practică și a programului de formare.
OS.4. Susținerea angajabilității absolvenților de învățământ terțiar prin realizarea unei analize în vederea anticipării unor nevoi orizontale de dezvoltare a ofertei educaționale .
Perioada de implementare a proiectului este de 24 luni, începând cu 01.02.2025 și finalizându-se la 31.01.2027.
Valoarea totală a proiectului este de 4.903.762,75 lei, din care 4.658.525,44 reprezintă valoarea finantării nerambursabile, iar 245.237,31 lei reprezintă contribuția proprie a companiei.
„Proiectul CULTIVATE vizează o strânsă colaborare între sistemul academic și compania de cercetare pe care o reprezint. Ne asiguram astfel că programele de studiu sunt implementate și eficiente pentru nevoile actuale ale pieței muncii aflate într-o continuă schimbare și adaptare la noile reguli. Prin CULTIVATE, investim în viitorul tinerilor, oferindu-le acces la competențele necesare pentru a face față provocărilor unei piețe a muncii care primeste din ce in ce mai multe provocari”, a declarat Alexandru Zodieru, Director General Cult Market Research.
CULT MARKET RESEARCH S.R.L., E-mail: office@cultresearch.ro
Urmăriți PressHUB și pe Google News!
(sursa foto: pixabay.com / geralt)