Cei interesați de modul în care minciuna ucide ființe nevinovate și vulnerabile pot viziona filmul extrem de trist ,”Lapidarea Sorayei M”. În acest film, mama a doi copii este lapidată doar pentru ca soțul ei să devină văduv și să se poată căsători cu o fetiță de 14 ani.

Cei care vor să ne întoarcem în perioada ”Morții Negre” au nevoie de cât mai multe ținte în care să dea cu pietre. Cei aleși pentru lapidare este de preferat să fie femei sau israeliți care nu au timp să ne dea în judecată. Dacă victima este o fetiță care crede în știință și face informatică intensiv, e și mai bine. De aceea, în aceste zile, am asistat la încă un moment rușinos de lapidare a unei fetițe care a avut nerușinarea să gândească altfel decât frații și surorile ursului Igor din România.

Fetița în vârstă de 17 ani a ales să se deplaseze cu familia 1600 de kilometri pentru a se vaccina. Chiar dacă președintele Vladimir Putin, idolul fanilor lui Dughin și Dodon din România, a intervenit public pentru a promova vaccinarea, aceștia rămân în proiectul lor de ratare națională de a minți mai dihai ca baronul Munchausen, doar pentru a se urca de pe cadavrele concetățenilor lor pe noi culmi de putere și delir populist.

Iubitorii de lapidare nu au nevoie de argumente, ci doar de ținte. Cei care vor să pescuiască în ape tulburi au nevoie de victime pentru a continua lupta de neatârnare față de Occident. Cu cât victima este superioară moral lapidatorilor, cu atât este mai mare plăcerea și fervoarea cu care se acționează. Există multe contradicții în gândirea covidofililor.

Una este aceea între atracția pentru vaccinul Sputnik V și refuzul de a se vaccina. Ursul Igor, trup și suflet cu misoginii din România, se bucură de primele doze de Sputnik V în Republica Moldova – 31.000 de mii de doze pentru Transnistria și 40.000 pentru restul Republicii Moldova. Ursul Igor va promova doar acest vaccin în campanie, pentru că unul occidental e posibil să vină în compoziție cu idei democratice, în speranța că Federația Rusă va livra și doza pentru rapel care este diferită.

Tot ursul Igor este cel care pretinde că alegerile pun în pericol sănătatea votanților din Republica Moldova, dar vrea o paradă serioasă de 9 mai la care să iasă tot poporul pentru a se sărbători victoria măreață a Republicii Moldova în cel de-al doilea Război mondial.

Teza ursului Igor de denigrare a vaccinurilor occidentale este împărtășită de viitorul patriarh al covidofililor de la malul Mării Negre, care ne spune că el nu crede în tehnologia nouă a vaccinurilor din Occident. Se înțelege de către orice fan al său că alta ar putea fi opinia dacă am avea la dispoziție ceva de calitate, așa cum este vaccinul Sputnik V.

Covidofilii rămân în spațiul public dacă pandemia continuă. Ura lor față de români permite constant o mutație ideatică nouă grefată pe ”o realitate alternativă”. De aceea, pe rețelele de socializare ”ei se vorbiră și se sfătuiră” ca să omoare campania de vaccinare, indiferent de mijloacele folosite.

În România avem deja varianta britanică și cea braziliană, tulpini cu risc maxim de contagiune. Limitarea circulației pe timpul nopții – care are ca obiectiv primar interzicerea petrecerilor cu număr mare de persoane care sunt evenimente cu impact maxim de contagiune- și vaccinarea limitează răspândirea Covid19.

Sunt români care nu se vor putea vaccina pentru că au contraindicații la anumite componente ale vaccinurilor. Doar că, pentru ca ei și copiii noștri care nu se pot vaccina să fie protejați, este nevoie ca noi ceilalți să ne vaccinăm. Dumnezeu, prin intermediul științei medicale, ne va scoate din pandemie dacă numărul celor care își iubesc Aproapele va fi de cel puțin 70% din populație.

Limitarea pandemiei ajută la reducerea mutațiilor. Masca a fost consacrată de către știința medicală în timp și este utilă pentru a limita transmiterea unor boli contagioase sau pentru a preveni infectarea unor pacienți în timpul unor intervenții chirurgicale.

Propaganda covidofililor implică omnisciența fiecărui lider al acestora. Ei dețin monopolul românismului și al dumnezeirii. Cunoașterea nu este accesibilă decât lor și celor care cred orbește în poruncile date de către ei. Lapidarea și listele morții sunt răspunsul lor la oferta de dialog.

Dacă ne uităm în profunzime la fiecare dintre liderii autoproclamați ai covidofililor înțelegem că delirurile propagandistice au la bază frustrări pe care aceștia le pot sublima prin ura față de cei care nu sunt de acord cu ei.

Dacă ne uităm la regiunile unde vaccinarea este boicotată, vedem efectele pe teren ale propagandei covidofile asumate încă de la începutul pandemiei de către baronii locali – în județul Neamț, gândirea unui astfel de baron local asumată constant în spațiul public a produs centre de vaccinare pe jumătate goale-.

Dacă există asumări ale unei campanii antivaccinare la nivel local, soluția nu poate fi decât de carantinare a întregului județ dacă în toamnă nu atingem obiectivul de a avea 60% din populație vaccinată- mai ales că și testarea la nivelul acestor regiuni este foarte redusă- .

În mod normal, nu ar trebui să fie o problemă în condițiile în care regiunile în care se refuză vaccinarea sunt regiuni puțin dezvoltate economic al României, iar mulți dintre locuitori sunt fie plecați din țară, fie lucrează fără a avea o reședință cu forme legale în alte regiuni economice mai dezvoltate.

Daniel Burstin, un istoric american, a spus că dușmanul cel mai mare al cunoașterii- fie că discutăm de cunoaștere spirituală sau științifică- este nu ignoranța, ci iluzia cunoașterii.

Arsenia Boca ne spunea că smerenia normalizează mintea și că mândria o dezechilibrează. E cazul să încetăm să înțelegem de ce mint oameni care sunt posedați de aroganță, ură și dorința de a avea dreptate cu orice preț. Și să ne vedem de lupta care într-adevăr contează, aceea cu virusul.

, sau

partajează acest articol:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.