Zăpada abundentă din urmă cu câțiva ani nu le-a pus la pământ. Acum, cutremurele din Gorj le-au ”scuturat” bine. Și zăpada, și seismele, sunt doar acoperirea neputinței administrative din Aninoasa. Sub scuza că nu sunt bani, și nu dă nici Guvernul, cele 11 blocuri de colonie din Aninoasa au rămas la ”bunăvoința” intemperiilor și anilor. Cei care locuiesc aici sunt, în marea lor majoritate, chiriași. Ca atare blocurile și locuințele sunt ale administrației locale.
Acum, după seismele din Gorj, resimțite puternic și în județul Hunedoara, 16 la sută din populația orașului Aninoasa trebuie evacuată din imobilele în care locuiește. Aceasta este recomandarea potrivit unei note tehnice întocmită de un expert. În cele 11 blocuri construite în urmă cu peste 100 de ani locuiesc 562 de persoane, din care 118 sunt copii.
Oamenii au semnat, joi, declarații pe propria-răspundere, că nu se mută din locuințe. Prefectul de Hunedoara spune însă că se va ajunge la evacuare forțată.
Un expert în construcții va veni, vineri, la Aninoasa. Să facă o nouă expertiză. Asta deși în urmă cu circa patru ani, când unele acoperișuri au căzut, a fost făcută o expertiză tehnică. Care arăta că blocurile reprezintă un pericol.
Oamenii nu vor să plece
Marea majoritate a celor ce locuiesc în cele 11 blocuri de colonie din Aninoasa despre care se spune că nu mai sunt sigure, nu vor să plece.
„După ce să stau în container, când pot să stau în casa mea. Și lucrurile mele, ce fac cu ele? Dacă am plecat de aici, cum se fură în ziua de azi, a doua zi nu mai găsesc nimic”, a spus un aninosean.
Întrebată de prefectul de Hunedoara dacă va merge să locuiască într-un container, cu apă și cele necesare, o locatară, de data aceasta proprietară a apartamentului în care locuiește, a spus că nu pleacă niciunde, titrează Gazeta de Dimineață.
Urmăriți PressHUB și pe Google News!