Lăsați fără apă potabilă în mijlocul verii. Cazul Stâlpeni | Gazeta de Stâlpeni

Data:

spot_img

Lăsați fără apă potabilă în mijlocul verii. Cazul Stâlpeni. În această comună, satele Livezeni, Dealu Frumos, Stâlpeni, Oprești, Ogrezea și Rădești, deși beneficiază în mare parte de apă la robinete, aprovizionarea cu apă potabilă a devenit un subiect de dezbatere aprinsă în ultimele săptămâni.

Pe fondul unor probleme recurente și a comunicatelor publicate de SC Apa Top Serv Stâlpeni SRL pe rețelele de socializare, locuitorii par a fi din ce în ce mai preocupați după anunțarea rezultatelor alegerilor locale de situația critică în care se află sistemul de distribuție a apei.

Apa are o culoare maronie

Situația este agravată de două postări, una în 15 iulie și un video recent, care demonstrează că apa furnizată la robinetele cetățenilor plătitori la zi este de o calitate îndoielnică, având o culoare maronie și fiind improprie consumului. VIDEO AICI.

Seria de anunțuri publicate de SC Apa Top Serv Stâlpeni SRL în iulie 2024 a scos la iveală dificultățile cu care se confruntă compania.

Citește și: Biserica Ortodoxă Română ar trebui să recunoască preocupările Institutului Elie Wiesel de a nu repeta greșelile legionarismului ca fiind absolut legitime. Ionuț Mavrichi | INTERVIU

Deși seceta și canicula prelungită au fost menționate ca factori principali pentru sincopele în furnizarea apei, consilierul local Constantin Cuțic a susținut că există cauze mai profunde care trebuie abordate urgent.

Într-un comunicat din 16 iulie, societatea a explicat că programul de furnizare a apei a fost restricționat din cauza unui volum scăzut în bazinul de înmagazinare din satul Ogrezea.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

Locuitorii au fost sfătuiți să reducă utilizarea apei pentru a preveni întreruperile, în timp ce în aceeași zi lucrări de mentenanță la instalațiile electrice din Livezeni au fost anunțate pentru a asigura un flux stabil de apă.

Cu toate acestea, consilierul Cuțic atrage atenția că aceste probleme sunt doar simptome ale unei gestionări defectuoase și ale unei comunicări insuficiente între conducerea firmei de apă și Consiliul Local.

Continuarea în Gazeta de Stâlpeni

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: pixabay.com / photim)

spot_imgspot_img
Andrei Vacaru
Andrei Vacaru
Andrei Văcaru este redactor-șef la Gazeta de Stâlpeni, una dintre puținele publicații din România care apare într-o comună, Stâlpeni, Argeș.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Un bărbat din Botoșani a sunat de peste 5.000 de ori la 112 | Monitorul de Botoșani

Un raport al Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS) arată...

Alegeri prezidențiale. Cine sunt preferaţii caselor de pariuri | Reporter24

Alegeri prezidențiale. Casele de pariuri îi dau drept favoriţi...

Inundații în Galați. Două baraje piscicole au cedat din cauza ploilor abundente | Viața Liberă

Inundații în Galați. Potrivit Agenției Naționale Apele Române, barajul...

Jumătate din județul Galați este sub ape. Nu se circulă pe mai multe drumuri | Viața Liberă

Jumătate din județul Galați este sub ape. Este prăpăd...