Laura Giura este noul primar interimar al Slatinei | Reporter24

Data:

spot_img

Laura Giura este noul primar interimar al Slatinei, după ce fostul primar Emil Moț și viceprimarii municipiului și-au dat demisia.

Consilierul local PNL Slatina, Laura Giura, a fost aleasă marţi în funcţia de viceprimar, în urma votului majorităţii consilierilor locali.

Ulterior ea a fost desemnată şi să îndeplinească atribuţiile de primar al municipiului. Pentru cealaltă funcţie de viceprimar, aleşii locali l-au ales pe Viorel Rogojinaru, tot de la PNL.

Citește și: Andreea Ember, despre cum se face cercetarea în Franța: „Toți colaborează pentru ca cercetarea să nu fie oprită și cultura să ajungă în cele mai adânci pături ale societății.”

PSD nu a făcut propuneri. PNL i-a propus pe Laura Giura și Viorel Rogojinaru

În cadrul ședinței Consiliului Local, s-au făcut propuneri pentru doi consilieri care să fie votați in funcția de viceprimar.

Grupul PSD nu a făcut propuneri. Grupul PNL i-a propus pe Laura Giura și Viorel Rogojinaru. S-a trecut la vot, procedura aleasă fiind vot secret, cu buletine și ștampilă.

Citește și: Ladislau Roth, dirijor israelian, supraviețuitor al Holocaustului, a împlinit 104 ani: „Ceea ce am trăit sunt lucruri care nu ar fi voie să fie uitate nicicând”

Rezultatele votului:

  • Total voturi – 20;
  • Laura Giura – 18;
  • Viorel Rogojinaru – 20.

Continuarea în Reporter24

Emil Moț și-a anunțat demisa pe Facebook

„Vă anunț că voi demisiona din calitatea de primar în funcție al Municipiului Slatina, pentru a facilita o tranziție administrativă lină și pentru a pune stop incertitudinilor generate de situația inedită a alegerilor recente, care nu-i permit primarului ales să-și preia mandatul imediat, ci cu o decalare de trei luni.

În egală măsură, viceprimarii actuali vor proceda la fel.

Este o decizie luată în numele transparenței administrative și pentru a stopa presiunile constante ale PNL, reprezentanții acestui partid, fiind astfel obligați, după îndeplinirea etapelor procedurale, să-și numească, dintre consilierii locali, doi viceprimari dintre care unul cu atribuții de primar”, a scris fostul primar pe Facebook.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(sursa foto: reporter24.ro)

spot_imgspot_img
Ionut Jifcu
Ionut Jifcu
Aproape 15 ani de experienţă în presă, perioadă în care am acoperit cele mai diverse domenii, de la eveniment la politică, şi în care am văzut tot ce se putea vedea. Am bifat colaborări cu Mediafax sau Realitatea PLUS, iar de curând experimentez ce înseamnă realizarea de emisiuni TV, la un post local şi pe site-ul reporter24.info

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related