duminică, 29 mai 2022
AcasăNewsletterLăzăroiu, despre amânarea alegerilor parlamentare: E o situaţie complicată pentru actualul Guvern

Lăzăroiu, despre amânarea alegerilor parlamentare: E o situaţie complicată pentru actualul Guvern

Politologul Sebastian Lăzăroiu a explicat că scenariul privind amânarea alegerilor parlamentare până în martie, lansat de PSD, este unul puţin probabil, însă nu este total exclus în contextul pandemiei de COVID-19. 

„Alegerile parlamentare au fost deja fixate de guvern pentru 6 decembrie 2020. PSD ar vrea să le amâne în martie, profitând de faptul că Curtea Constituţională dă voie Parlamentului să stabilească data alegerilor.

Dar o lege dată în Parlament, cu alegeri în martie, nu trece de CCR, fiindcă mandatul parlamentarilor este de patru ani şi nu poate fi prelungit decât în situaţii excepţionale, printre acestea fiind starea de urgenţă, cea mai apropiată de o posibilă realitate prezentă.

Dacă nu e decretată stare de urgenţă, constituţional, nici Guvernul, nici Parlamentul n-ar putea prelungi mandatul parlamentarilor. În orice caz, Parlamentul nu mai are timp să facă nimic, date fiind procedurile, inclusiv cele de contestare. Alegerile rămân pe 6 decembrie”, a precizat Lăzăroiu.

Pe de altă parte, analistul atrage atenţia că avem o creştere semnificativă a cazurilor de infectare, cam într-o săptămână se vor vedea efectele în creşterea numărului de internări la terapie intensivă şi, cam în două săptămâni, în creşterea numărului deceselor (posibil să se apropie de 100 pe zi). Iar măsuri care să încetinească transmiterea, altele decât cele în vigoare, nu prea mai sunt, în afară de carantinarea unor localităţi/regiuni.

The Epoch Times - Româniahttps://epochtimes-romania.com
"O nouă perspectivă asupra lumii noastre în schimbare"
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE