Legea privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, adoptată în unanimitate de Camera Deputaților

Data:

Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi (308 „pentru!), marţi, proiectul de lege pentru modificarea şi completarea Legii nr. 104/2008 privind prevenirea şi combaterea producerii şi traficului ilicit de substanţe dopante cu grad mare de risc, a anunţat Agenţia Naţională Anti-Doping pe Facebook.

”Victorie importantă astăzi în Parlament în lupta cu steroizii! Camera Deputaţilor a adoptat cu unanimitate de voturi, 308 voturi ‘pentru’, una dintre cele mai importante legi din domeniul anti-dopingului: pedepse cu închisoarea pentru producătorii, traficanţii şi pentru cei care îndeamnă la administrarea de steroizi şi hormoni de creştere”, a declarat preşedintele ANAD, fostul arbitru internaţional Cristian Balaj.

Potrivit acestuia, adoptarea legii impune României standardele impuse de Uniunea Europeană şi asigură premisele unui sport curat.

”Mulţumesc Guvernului României, Ministerului Tineretului şi Sportului şi Parlamentului României pentru susţinerea acestui proiect legislativ atât de important pentru practicanţii sportului recreativ şi pentru tânăra generaţie de iubitori ai sportului! Felicitări şi mulţumiri tuturor colegilor mei de la Agenţia Naţională Anti-Doping! Sunt mândru că suntem o echipă!”, a adăugat președintele ANAD.

Proiectul de lege a ajuns în Parlament după mai mult de trei ani de la demararea lui. De asemenea, România şi Bulgaria rămăseseră ultimele ţări care mai sancţionau doar contravenţional asemenea fapte.

spot_imgspot_img
Freedom House
Freedom House
PressHUB, cea mai răspândită rețea de presă din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related