Interlopi ieșeni, achitaţi pe rând, râdeau pe faţă de procurori şi de noile legi care-i scăpau

Data:

La capătul unei anchete de trei ani, procurorii DIICOT au trimis în judecată o întreagă reţea de contrabandişti de ţigări. Cei 29 de inculpaţi reprezentau întreaga piramidă a grupului infracţional organizat, de la lideri până la „pieţarii” care vindeau marfa, răspunderea fiecărui acuzat fiind stabilită în detaliu de anchetatori. 

Numeroase interceptări şi înregistrări ale convorbirilor ambientale au fost declarate nule de instanţă. Apoi, noua definiţie a contrabandei, introdusă după o decizie a Curţii Constituţionale, a dus însă la achitări pe bandă rulantă. Culmea umilinţei, anchetatorii au fost obligaţi să înapoieze şi ţigările confiscate.

Grupul de contrabandişti acţionase în perioada august 2013-2014. Gruparea „Sacu”, botezată astfel după numele liderului, Radu Sacu, se ocupa cu introducerea în ţară a numeroase transporturi de ţigări din Republica Moldova şi Ucraina.

Citește și: Ce leagă și ce desparte Austria de satul meu. O călătorie între două țări care s-au trezit rivale

Achiziţiile erau coordonate de Romeo Enache, zis „Kuki”, acesta deplasându-se personal în ţările vecine, împreună cu Petru Holicov şi ocupându-se ulterior de distribuţie.

Marfa era depozitată la Vasile Huzdup, Constantin Lupancu şi la mama lui Holicov. Ulterior, erau desfăcute fie prin magazinul Lenuţei Holicov din Tomeşti, fie printr-o reţea de „pieţari” din Iaşi, Târgu Frumos şi alte localităţi.

Chiar dacă instanţa a dispus anularea a numeroase interceptări efectuate de anchetatori, cele rămase, ca şi supravegherea operativă a membrilor grupării au fost suficiente pentru stabilirea rolului fiecărui membru al acesteia.

Continuarea în Ziarul de Iași.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related