marți, 30 noiembrie 2021
AcasăInvestigațiiLegiunea vaccinaților „la chiuvetă” ar avea mii de români. Cum se obțin...

Legiunea vaccinaților „la chiuvetă” ar avea mii de români. Cum se obțin certificatele și cât e șpaga

200 de dosare penale cu 450 de persoane cercetate au fost deschise pentru vaccinări fictive. Însă, conform surselor noastre, fenomenul este mult mai amplu. Mii de români ar fi obținut certificate fără să se vaccineze, în unele cazuri vorbindu-se de șpăgi de 500 – 1.500 de euro.

Primul care a avut curajul să denunțe această practică ilegală a fost managerul Spitalului de Boli Infecțioase Victor Babeș din Timișoara, medicul Cristian Oancea. El a semnalat așa numita „vaccinare la chiuvetă”, adică „te duci în cabinetul de vaccinare, plătești, doza se aruncă în chiuvetă și tu obții certificatul că ești vaccinat”. Sursele Newsweek România susțin că această practică a fost mult mai extinsă, cele 200 de dosare penale fiind doar vârful iceberg-ului.

Cum se obțin certificatele fără vaccin și cât e șpaga

Modul de operare est relativ simplu și, totodată, greu de dovedit. În majoritatea centrelor de vaccinare sunt cabine individuale de vaccinare, iar ce se întâmplă acolo rămâne doar între medic sau asistentă și persoana căreia ar trebui să i se facă vaccinul. 

Citește articolul integral în Newsweek România

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE